На Тернопіллі автомобілі, залишені без нагляду - спокуса для злодіїв

На Тернопіллі автомобілі, залишені без нагляду - спокуса для злодіїв

02.11.13 13:00 0 862
Залишаючи автівку на ніч під під’їздом, водій ризикує втратити усе, що у ній залишив. Така неприємність нещодавно спіткала 30-річного тернополянина. Про випадок чоловік повідомив працівників міліції.

За словами потерпілого, він, як зазвичай, припаркував автомобіль марки «ВАЗ-2101» в дворі свого будинку. А вже зранку виявив, що в його стареньких «Жигулях» хтось погосподарював. Злодій, підібравши ключ до замка багажника, викрав запасне колесо та інструменти.

Співробітникам Тернопільського міськвідділу міліції вдалося оперативно розшукати підозрюваного у скоєнні крадіжки. Злодієм виявився 26-річний тернополянин. Чоловік ніде не працює, перебивається випадковим підробітками. Проблеми із законом у нього не вперше - на даний час перебуває на випробувальному терміні покарання за вчинення аналогічного злочину.

З’ясувалося, що у ніч скоєння крадіжки молодик повертався від дівчини. В дворі однієї із багатоповерхівок помітив старенькі «Жигулі». До необладнаної сигналізацією автівки проник без особливих труднощів. Вже наступного ранку після вдалого нічного полювання поспішав збути крадене, однак його планам перешкодили правоохоронці. Міліціонери вилучили крадені речі.

За вчинене зловмисникові доведеться відповісти. Частина друга статті 185 Кримінального кодексу України, у порушенні якої звинувачують тернополянина, передбачає п’ятирічне обмеження або позбавлення волі. Триває розслідування.

А всім, хто є власниками транспорту, міліціонери вкотре нагадують елементарні правила безпеки. Обладнайте авто сигналізацією та вмикайте її кожного разу, коли залишаєте автомобіль. Паркуйте машину тільки на стоянках з охороною, або в гаражах. Залишаючи свій автомобіль навіть на короткий час, подбайте про те, щоб на сидіннях авто не було речей, що можуть привернути увагу злодіїв – техніки, барсеток, документів, гаманців, одягу та іншого. Пам’ятайте - безпека вашого майна, в першу чергу, залежить від вас. У жодному разі, відлучаючись навіть на короткий проміжок часу, не залишайте ключі у замку запалювання – саме від такої легковажності цього року потерпіли декілька жителів області.

Якщо ви стали жертвою автозлодіїв, працівники міліції просять не зволікати – терміново телефонувати на номер 102. Саме це допоможе правоохоронцям розкрити злочин гарячими слідами та повернути втрачене майно.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ