У Луцьку відбулося урочисте відкриття ХІ Всеукраїнського турніру юних правознавців

У Луцьку відбулося урочисте відкриття ХІ Всеукраїнського турніру юних правознавців

02.11.13 13:30 0 876
2013 рік Указом Президента України визнано роком дитячої творчості, адже головний стратегічний ресурс, який забезпечить майбутні успіхи нашої держави, - обдарована молодь. Особливу роль у створенні умов для розвитку та самореалізації юних особистостей займають турніри. Щороку в області проводиться 11 обласних турнірів з різних галузей наук.

Протягом 1-5 листопада на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою проходитиме фінальний етап ХІ Всеукраїнського турніру юних правознавців. Тож в Палаці учнівської молоді м. Луцька урочисте відкриття турніру розпочалося Гімном України, який виконав духовий оркестр вихованців військового ліцею. Луцький міський голова Микола Романюк привітав гостей міста та учасників заходу: «Найголовніше те, що ви зустрічаєтеся, знайомитеся. Адже – ви ті, кому будувати майбутнє нашої держави. Ми з вами живемо у Європі, прагнемо сповідувати європейські цінності. Нам необхідно спільними зусиллями, по камінчику будувати нашу державу». Він побажав, аби їх здобуті знання стали в нагоді. «Гарного перебування у нашому місті, гарних вражень, знайомств та перемог. А, безперечно переможе, – дружба», - звернувся до учасників Микола Романюк.

Від обласної влади вітальне слово мали заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Ющик та заступник начальника управління освіти облдержадміністрації Юліан Таранчук.

У змаганнях беруть участь 120 школярів із усіх регіонів України у складі 24 команд. Протягом наступних чотирьох днів проходитимуть інтелектуальні бої, під час яких учасники турніру матимуть змогу продемонструвати рівень знань з основ правознавства, вміння вести наукову полеміку.

Відповідальну та почесну місію оцінити знання дітей покладено на журі, яке очолив Віктор Ладиченко – професор Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор юридичних наук.

У рамках культурної програми турніру заплановано екскурсії до музеїв В. Липинського в с. Затурці Локачинського району та музею-садиби Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району, відвідання Луцького замку, Музею волинської ікони, Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, зустріч із вихованцями Луцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат, правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою».

Урочисте закриття XІ Всеукраїнського турніру юних правознавців відбудеться 5 листопада в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Переможців у командному заліку та в індивідуальному рейтингу буде нагороджено дипломами та цінними подарунками.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ