Міська Рада Ольштина висловила підтримку прагненню України та громади Луцька до підписання Угоди про асоційоване членство в Євросоюзі

Міська Рада Ольштина висловила підтримку прагненню України та громади Луцька до підписання Угоди про асоційоване членство в Євросоюзі

02.11.13 13:50 0 908
На адресу Луцького міського голови Миколи Романюка надійшов лист від Президента міста Ольштин Пьотра Гжимовича, у якому він повідомив, що міська Рада Ольштина висловлює цілковиту підтримку підписання Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі. Таке рішення колеги з Ольштина ухвалили під час сесії 30 жовтня 2013 року.

Додатком до офіційного листа надісланий й текст ухваленого документу: «Позиція Міської Ради Ольштина щодо підписання Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі».

«Відповівши на «Звернення Луцької міської ради до міських рад міст-партнерів: Люблін, Торунь, Замость, Жешув, Білосток, Ольштин, Тракай, Кійов, Патра з проханням підтримки підписання Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі в листопаді 2013 р. у Вільнюсі», Міська Рада Ольштина під час сесії 30 жовтня 2013 р., приймає одноголосне рішення, підтримавши прагнення і зусилля українського народу та місцевих громад Луцька щодо інтеграції в Європейський Союз.

Маючи власний досвід, розуміємо і цілком поділяємо думку, що місце України на геополітичній карті світу знаходиться в Об'єднаній Європі. Цінності, які протягом багатьох років є основою для розвитку Європейського Союзу – повага і честь людини, охорона людських прав і свобод, відкриті кордони – є універсальними цінностями, тому ми вважаємо, що вони повинні бути доступними і для українського народу. Керуючись вищезгаданим, ми підтримуємо інтеграційні прагнення України.

Ми переконані, що підписання Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, є кроком у правильному напрямку, який наблизить Україну до повної інтеграції в Об'єднану Європу.

Україна потребує Європейського Союзу, а Євросоюз потребує України – з цим твердженням звертаємося до усіх осіб, які мають вплив на прийняття рішення щодо подальшої інтеграції України. 9 років тому Об'єднана Європа відкрила свої кордони для Польщі, а настав час зробити те ж саме, за нашої підтримки, для близької нам України. Підтримка цієї ідеї є нашим обов'язком перед майбутнім поколінням європейців», - сказано в ухвалі міської Ради Ольштина.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ