На Харківщині працівники міліції затримали підозрюваного у жорстокому убивстві пенсіонерки

На Харківщині працівники міліції затримали підозрюваного у жорстокому убивстві пенсіонерки

03.11.13 11:29 0 817
Працівники карного розшуку доклали чимало зусиль, щоб встановити та затримати зловмисника, який безжально позбавив життя 75-річну пенсіонерку. Затриманий виявився неординарною особистістю з багатим кримінальним багажем.

До чергової частини Лозівського міськвідділу міліції зателефонувала стривожена 49–річна місцева мешканка. Жінка розповіла, що вдень вона прийшла провідати свою матір та знайшла її мертвою.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та керівництво міськвідділу. У будинку був страшенний безлад: меблі перевернуті, всі речі з шафи та ящиків викинуті на підлогу, знято та порізано матрац з ліжка. Потерпіла лежала на підлозі в кімнаті, на її обличчі експерти виявили чисельні крововиливи. Усі ці ознаки явно свідчили про те, що злодій розшукував цінні речі та гроші. Як з’ясували слідчі, з домоволодіння зникли телевізор, акустична система, бензопила, мобільний телефон та копилка з грошима й медалями.

За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство скоєне з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

- Оперативники Управління карного розшуку ГУМВСУ в Харківській області разом з працівниками Лозівського міськвідділу міліції провели велику й кропітку роботу, направлену на розкриття цього жахливого злочину, - розповів заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник кримінальної міліції полковник міліції Ігор Сенчук. - Правоохоронці здійснили подворові обходи, опитали водіїв таксі та маршруток. Паралельно були відпрацьовані особи, раніше засуджені, схильні до скоєння злочинів і бродяжництва а також ті, які не мають постійного місця мешкання. В результаті в поле зору працівників міліції потрапив раніше засуджений 37-річний лозівчанин. Після проведення санкціонованого огляду його будинку, сумніви у причетності підозрюваного до вчинення вбивства одразу зникли - правоохоронці зібрали ряд незаперечних доказів його вини.

Чоловікові нічого не лишилося, які зізнатися у вчиненому. Він розповів, що близько 2-ої години ночі прийшов до будинку старенької, знаючи про те, що вона вдома знаходиться сама. Вхідні двері були незачинені і зловмисник безперешкодно потрапив до оселі. В темряві він помітив, що з кімнати виходить господарка. Чоловік схопив її ззаду за шию, вдарив по обличчю, після чого повалив на підлогу і наніс декілька ударів ногами по голові. Кинувши непритомну стареньку, злодій став нишпорити по всьому будинку в пошуках грошей, але знайшов лише 100 гривень. Коли він зрозумів, що нещасна померла, забрав з будинку усі цінні речі. Наступного дня чоловік продав вкрадене різним людям, працівники міліції встановили місцезнаходження цих речей та вилучили їх.

Днями затриманому було оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п.6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство скоєне з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує ув’язнення на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Але під час слідства виявилося, що на рахунку підозрюваного не один кримінальний подвиг. Працівники міліції довели його причетність до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) Кримінального кодексу України.

На початку цього року зловмисник жорстко побив охоронця приватного складу лише за те, що той зробив йому зауваження за брутальну поведінку. На даний час стан його здоров’я задовільний, але й досі один раз на місяць потерпілому доводиться відвідувати лікаря.

Окрім цього ніде не працюючий підозрюваний заробляв собі на життя крадіжками. У ході проведення досудового слідства доведено його провину у скоєнні 25 крадіжок з квартир, домоволодінь та магазинів. Зловмисник викрадав гроші, золоті вироби, електроприлади, які в подальшому продавав.

Під час обшуку його домоволодіння працівники міліції вилучили 12 мобільних телефонів, аудіо та відеотехніку, ікони, відмички, ключі «фомки» та інші знаряддя злочинів.

Наразі слідство за вищевказаними фактами триває, затриманий перевіряється на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головний міліціонер ...
Наступна новина: Міліціонери Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ