У Криму затриманий підозрюваний у телефонному шахрайстві

У Криму затриманий підозрюваний у телефонному шахрайстві

03.11.13 12:25 0 872
Зловмисником виявився 32-річний раніше судимий керчанин, який шляхом випадкового набору номерів обрав собі жертву - мешканку Харківської області. Встановити підозрюваного вдалося завдяки взаємодії співробітників Красноградського районного відділу міліції у Харківській області та їх керченських колег.

63-річна мешканка одного із сіл Харківської області звернулася в міліцію із заявою про те, що невідомий подзвонив їй на мобільний телефон і представився слідчим міліції. Псевдоправоохоронець повідомив, що син жінки побив свого підлеглого на роботі, і за врегулювання питання протягом години їй необхідно перерахувати на банківський рахунок 4000 гривень. Випадково телефон сина заявниці був відключений. Час на роздумування зловмисник не залишив, протягом години він дзвонив і квапив свою жертву. Після збору необхідної суми, гроші були перераховані на вказаний рахунок.

Співробітники Красноградського районного відділу міліції встановили, що перераховані потерпілою гроші були отримані у м. Керчі. Про це вони негайно повідомили в керченську міліцію.

- Провівши ряд слідчо-оперативних заходів, ми встановили користувача банківської карти, на яку було здійснено переведення. З моменту видачі банком карти вона змінила кількох власників, - розповів начальник Керченського МВ полковник міліції Микола Ткаченко.

Карта знаходилась у власності керчанина, який на момент зняття грошових коштів нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. У зловмисника правоохоронці вилучили футболку, в яку він був одягнений у день зняття грошових коштів. У ній підозрюваного і зафіксувала камера відеоспостереження банку.

- Про телефонну аферу підозрюваний дізнався, перебуваючи у виправній колонії, від співкамерників. Саме вони йому порадили таким способом заробляти собі на життя після звільнення з місць ув'язнення, - повідомила слідчий Керченського МВ Світлана Старцева.

На сьогоднішній день зловмиснику пред'явлено підозру за ч. 1 ст. 190 КК України - шахрайство. Він перевіряється на причетність до інших аналогічних злочинів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

- Шановні громадяни, ми застерігаємо вас від обману. Якщо невідомі особи вимагають від вас гроші - негайно повідомте правоохоронцям. І пам'ятайте: співробітник міліції захищає інтереси Закону, а не злочинного світу, - підкреслив начальник Керченського МВ Микола Ткаченко.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ