В Україні розпочався місячник добровільної здачі зброї

В Україні розпочався місячник добровільної здачі зброї

03.11.13 13:02 0 867
Заходи триватимуть з 1 по 30 листопада 2013 року. Якщо громадяни у вказаний термін добровільно здадуть до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну або газову зброю, то в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми.

Для виведення зазначених предметів і матеріалів з незаконного обігу Міністерством внутрішніх справ України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігається ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він матиме можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. У той же час необхідно врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Для отримання детальних роз’яснень необхідно звернутися до працівників дозвільної системи або дільничних інспекторів міліції.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ