Сімферопольський дільничний викрив діяльність двох підпільних пунктів прийому металу

Сімферопольський дільничний викрив діяльність двох підпільних пунктів прийому металу

03.11.13 15:14 0 1746
В одному пункті правоохоронцями було виявлено 1,5 тонни чорного металу, в другому - близько 2-х тонн. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність.

У ході проведення оперативних заходів старшим дільничним інспектором міліції Київського РВВС Сімферополя Павлом Прихненком було встановлено, що на обслуговуваній території діє підпільний пункт прийому металобрухту. Організував незаконний «бізнес» у себе в приватному домоволодінні, 38-річний житель столиці автономії.

За інформацією Павла Прихненка, чоловік приймав лом чорного металу за ціною 1,40 гривень за кілограм.

- Незаконні дії зловмисника були задокументовані, у підозрюваного було проведено оперативну закупівлю. У ході санкціонованого судом обшуку в домоволодінні сімферопольця було виявлено більше 1,5 тонни брухту чорного металу, - зазначив старший дільничний інспектор міліції.

Ще один незаконний пункт розташувався в домоволодінні 29-річного ніде не працюючого городянина в Сімферополі.

Раніше стосовно сімферопольця неодноразово складалися адміністративні матеріали за ст. 164-10 КУпАП - порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом. Однак порівняно невеликі штрафи (від 340 до 1700 гривень) не лякали правопорушника. І він протягом декількох років продовжував займатися незаконним «бізнесом». Однак тепер йому загрожує вже не адміністративна, а кримінальна відповідальність.

У домоволодінні молодого чоловіка правоохоронці виявили більше двох тонн брухту чорного металу. На підставі постанови суду весь металобрухт у зловмисника було вилучено.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 213 КК України - здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, зберігання і збуту металобрухту.

Відповідно до санкції вказаної статті, двом зловмисникам загрожує до двохсот годин громадських робіт.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чемпіонат України. ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ