На Львівщині свободівці вшанували 95-ту річницю утворення ЗУНР

На Львівщині свободівці вшанували 95-ту річницю утворення ЗУНР

03.11.13 12:17 0 858
1 листопада 2013 року у Львові відбулися урочисті заходи, присвячені 95-ій річниці утворення Західноукраїнської народної республіки. У святкуванні взяли участь голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій та депутати обласної ради.

Зокрема, Петро Колодій взяв участь у покладанні квітів до Меморіялу воїнам Української Галицької Армії, до могили Президента Національної Ради Західноукраїнської Народної Республіки Євгена Петрушевича, керівника і засновника "Пласту" Олександра Тисовського на Личаківському кладовищі у Львові.

Окрім того, заходи з нагоди 95-ї річниці утворення Західноукраїнської народної республіки вдбулися також біля Меморіялу Українським Січовим Стрільцям, що на Янівському кладовищі, у яких разом із представниками депутатського корпусу, громадських організацій, взяла участь студентська молодь.

Біля Меморіялу Українським Січовим Стрільцям відбулася церемонія покладання квітів та проведення чину панахиди.

Завершилися заходи громадським вічем, на якому виступив депутат Львівської обласної ради свободівець Ярослав Качмарик.

У своєму виступі націоналіст, зокрема, зазначив: "Сюди прийшли ті, хто часто приходить, і ті, хто прийшов уперше. Минуть роки, і нас сюди прийде ще більше – це свято буде всеукраїнським. Ми мусимо пам'ятати наших січових стрільців і продовжувати їхню справу, будуючи велику Українську державу".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Криму затриманий ...

КОМЕНТАРІ