За сприяння Михайла Задорожного в селі Опака на Дрогобиччині встановлено пам'ятник Борцям за волю України

За сприяння Михайла Задорожного в селі Опака на Дрогобиччині встановлено пам'ятник Борцям за волю України

03.11.13 15:59 0 1018
1 листопада 2013 року депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Задорожний взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття пам'ятника Борцям за волю України в селі Опака Дрогобицького району. Цей пам'ятник встановлено коштом обласного б'юджету за програмою Львівської обласної ради з вшанування місць загибелі та поховань учасників національно-визвольної боротьби України.

Урочистості розпочалися богослужінням у місцевому храмі за участи п'ятьох священиків. Після літургії громада процесією вирушила в центр села до місця, де встановлено пам'ятник. Виступаючи перед громадою, Михайло Задорожний наголосив, що для освячення пам'ятника обрали дуже символічний день.

"1 листопада – це день, коли було проголошено Українську незалежну державу, яка повстала на руїнах Австро-Угорської імперії. І створенням цієї держави – Західноукраїнської народної республіки – ми завдячуємо січовим стрільцям, які за одну ніч захопили владу у Львові. ми вшановуємо пам'ять січових стрільців, а також героїв національно-визвольної боротьби 40-50-х років минулого століття, зокрема тих, чиє життя пов'язане з цією місцевістю.

Село Опака дало Україні щонайменше 27 героїв, які загинули за волю України. Цей пам'ятник – свідчення нашої пошани та вічної пам'яти про їхній подвиг", – зазначив Михайло Задорожний.

Сільський голова Ганна Шагур висловила вдячність депутатові Михайлові Задорожному за сприяння у встановленні пам'ятника та вручила йому Подяку від імени громади та сільської ради.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ