У Львові з ініціятиви "Свободи" та парафій УГКЦ Сихова відбулася осіння толока

У Львові з ініціятиви "Свободи" та парафій УГКЦ Сихова відбулася осіння толока

03.11.13 16:16 0 1045
2 листопада 2013 року з ініціятиви Сихівської районної організація ВО "Свобода" відбулася толока для санітарного очищення лісопарку "Зубра" задля подальшого здійснення проєктних робіт із будівництва Хресної Дороги.

Місцеві мешканці та прихожани храмів УГКЦ Сихівського району активно відгукнулися на цю ініціятиву. Багато львів'ян прийшли з власними пилами та сокирами. Загалом з території парку цього дня вивезли понад 400 мішків зі сміттям та чагарниками.

Зі слів голови Сихівської "Свободи" Дмитра Чуниса, парк перебуває в занедбаному стані, що є суттєвою перешкодою для організації активного відпочинку місцевим мешканцям. "Упродовж останніх двадцяти років міська влада самоусунулася від розв'язання цієї проблеми. Тільки зусиллями місцевих мешканців районної організації "Свободи" територію парку поступово, невеликими відтинками вдавалося привести до належного стану. Проте ці потуги в загальному масштабі не можуть кардинально змінити ситуацію, адже площа парку становить понад 43 га. На його території містяни самовільно створили цвинтар для домашніх тварин. Тут часто збираються різного роду асоціяльні елементи", – розповів свободівець.

Як повідомив депутат Львівської міської ради мажоритарного округу №24 Івана Лещишин, під час особистої розмови з настоятелями храмів УГКЦ, отці звернулися до свободівців з ідеєю створити на території парку Хресну дорогу. "Таким чином ми захистимо "Сихівський ліс" від спроб забудови "новими українцями" та створимо на Сихові великий парк, де місцеві мешканці матимуть змогу відпочити. Оскільки цей парк розташовний у моєму окрузі, то організаційні роботи я взяв на себе. Відповідно, під час формування б'юджету Львова на 2013 рік мені вдалося пролобіювати окремою стрічкою надання 350 тис. грн. для реконструкції парку "Зубра". Саме для того, аби дендрологи мали змогу належним чином виконати передпроєктні роботи, ми організували шню толоку", – зазначив депутат.

Дмитро Чунис розповів, що новий проєкт передбачатиме створення паралельно з Хресною дорогою цілого відпочинкового комплексу. "Проєкт передбачає створення Хресної дороги радіусом 400 метрів, а також цілого відпочинкового комплексу, який матиме піші доріжки, лавки, смітники та освітлення. Хресна дорога належатиме до парафії найбільшої на Сихові церкви Пресвятої Богородиці. Сподіваюся, що саме належність цього парку у віданні Церкви забезпечить його функціювання та захистить від вандалізму", – повідомив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Нью-Йоркський марафон ...

КОМЕНТАРІ