У Львові на цвинтарі в парку "Знесіння" відбувся молебень за полеглими борцями за самостійність України

У Львові на цвинтарі в парку "Знесіння" відбувся молебень за полеглими борцями за самостійність України

03.11.13 15:45 0 899
1 листопада 2013 року у Львові до Дня всіх святих та річниці Листопадового чину біля братської могили Українських Січових Стрільців на цвинтарі, що у парку "Знесіння", відбувся екуменічний молебень.

Учасниками молебню були народний депутат України свободівець Юрій Михальчишин, заступник голови фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук та депутат ЛМР мажоритарного округу № 18 свободівець Яромир Самагальський. Від імени ВО "Свобода" депутати встановили біля братської могили Українських Січових Стрільців пам'ятний вінок.

Під час свого виступу Яромир Самагальський зазначив: "Щороку в переддень Дня всіх святих та річниці Листопадового зриву ми прибираємо братську могилу січових стрільців, які віддали своє життя, аби зберегти Львів для молодої Західноукраїнської народної республіки. Кожен із нас чітко пам'ятає могили своїх рідних і близьких, але надзвичайно важливо не забувати віддати данину поваги цим хлопцям, які лежать у землі вже 95 років, адже вони удостоїлися найвищої чести –загинути в борні за свій народ, за українську землю. Ми не маємо права зганьбити їх своєю байдужістю. Допоки ми доглядатимемо цю могилу, а молоде покоління зростатиме в шані до героїчного чину українського стрілецтва, доти існуватиме наша держава"

Детальніше: http://www.svoboda.lviv.ua/diyalnist/novyny/043645/

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бійці харківського ...
Наступна новина: У Луганську оперативники ...

КОМЕНТАРІ