Німецька влада хоче зустрітися зі Сноуденом

Німецька влада хоче зустрітися зі Сноуденом

03.11.13 19:54 0 917
Влада Німеччини готова зустрітися з колишнім контрактником американських спецслужб Едвардом Сноуденом і обговорити повідомлення про стеження США за канцлером Анґелою Меркель. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петер Фрідріх після того, як німецький опозиційний депутат Ганс-Крістіан Штрьобеле зустрівся зі Сноуденом вчора в Москві. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами депутата, Сноуден висловив готовність надати допомогу німецькій владі в розслідуванні фактів прослуховування телефонних розмов Меркель.

Голова МВС Німеччини заявив, що його держава зацікавлена в такій інформації.

Минулого тижня МЗС Німеччини викликало посла США для пояснень після скарг канцлера Анґели Меркель, що американська розвідка, ймовірно, прослуховувала її мобільний телефон. У Вашингтоні запевнили, що цього більше не буде, але не заперечили прямо, що це могло бути в минулому.

Німецький журнал Der Spiegel писав, теж посилаючись на таємні документи, оприлюднені Сноуденом, що американські спецслужби могли стежити за дзвінками з мобільного телефону Меркель іще від 2002 року, коли вона ще не очолювала уряд Німеччини.

Парламент Німеччини має обговорити це питання наступного тижня.

Сноуден отримав тимчасовий притулок у Росії в серпні цього року. США наполягають на його поверненні і вважають, що колишній контрактник має постати перед судом за звинуваченням у крадіжці секретної інформації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ