На Тернопільщині створять координаційно-інформаційний центр для громадських організацій

На Тернопільщині створять координаційно-інформаційний центр для громадських організацій

04.11.13 12:24 0 889
В обласній адміністрації відбувся міжрегіональний круглий стіл з питань створення сприятливих умов для діяльності інститутів громадянського суспільства в Тернопільській області.

Захід відбувся за участю представників Українського незалежного центру політичних досліджень та Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення.

Заступник голови облдержадміністрації Василь Гецько зазначив, що на виконання Указу Президента про стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, обласною адміністрацією розроблено проект відповідної програми. Програма отримала високу оцінку експертів, та пройшла відповідні громадські обговорення.

«На співпраця влади і громадськості повинна дати позитивний результат розвитку області та країни в цілому. За дорученням голови Тернопільської обласної державної адміністрації в області буде створено координаційно-інформаційний центр для громадських організацій», - заявив Василь Гецько.

З метою реалізації в регіонах завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики, в заході взяли участь представники обласних державних адміністрацій та інститутів громадянського суспільства з Тернопільської, Волинської, Житомирської, Львівської та Рівненської областей, представники Тернопільської обласної ради, Головного управління юстиції в Тернопільській області та реєстраційної служби Головного управління, представники ПРООН в Україні.

Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України у заході представляли Максим Лациба - керівник програми розвитку громадянського суспільства Українського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень, та Андрій Крупник - голова Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення.

В ході заходу були представлені кращі практики виконання заходів цільових програм сприяння розвитку громадянського суспільства, а також заслухано доповідь, щодо стану виконання Закону України «Про громадські об`єднання» у Тернопільській області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ