На Тернопіллі РВ ФДМУ збільшуватиме кількість договорів оренди

На Тернопіллі РВ ФДМУ збільшуватиме кількість договорів оренди

04.11.13 13:47 0 913
Про стан оренди об’єктів державної власності в області йшлося 1 листопада на засіданні робочої групи «Регіональний економічний розвиток, бізнес-клімат, інвестиції та міжнародна інтеграція», що діє в рамках Регіонального комітету з економічних реформ при облдержадміністрації.

Наразі Тернопільщина перевиконує річний план надходжень коштів від оренди, повідомив начальник Регіонального відділення ФДМУ Михайло Шкільняк. Так, у жовтні, при річному завданні 5 млн грн, від оренди уже надійшло понад 4 млн 800 тис грн. Він також запевнив присутніх, що виконання умов договорів оренди бюджетними установами й організаціями перебуває на постійному контролі РВ ФДМУ.

«З метою ефективного використання держмайна, що не задіяне у господарській діяльності, збільшення кількості нових договорів оренди на конкурентних засадах, нам потрібно шукати потенційних орендарів спільно з балансоутримувачами держмайна та за сприяння райдержадміністрацій, – наголосив Михайло Шкільняк. – У підсумку це сприятиме надходженню додаткових коштів до державного бюджету, а отже й реалізації Програми «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава»».

Начальник РВ ФДМУ також запропонував розробити механізм передавання в оренду водних об’єктів та гідроспоруд на спільній нараді представників облдержадміністрації, управлінь водних ресурсів і держземагенства.

Не оминув Михайло Шкільняк і проблемні аспекти у сфері орендних відносин. Серед таких, зокрема, заборгованості комунальних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів. Через брак коштів вони не виконують ще одну істотну умову договорів – страхування орендованого майна, що створює певні ризики. «Вважаю за доцільне головам місцевих державних адміністрацій, згідно з Указом Президента № 307, узяти під особистий контроль виконання бюджетними установами та організаціями умов договорів оренди в частині страхування орендованого майна та сплати орендної плати», – зазначив керівник РВ ФДМУ.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: на ...
Наступна новина: Понад 2,3 млрд грн сплатили ...

КОМЕНТАРІ