Сучасна експортна політика розширить ринки збуту для українського машинобудування

Сучасна експортна політика розширить ринки збуту для українського машинобудування

04.11.13 12:01 0 888
На цьому наголосив Президент Українського союзу промисловців і підприємців, народний депутат України, радник Президента України Анатолій Кінах 1 листопада під час прес-конференції у рамках засідання правління УСПП «Вільна торгівля України з ЄС: переваги та ризики для економіки».

– Нам, як державі, з точки зору адаптації необхідно відпрацьовувати відповідні програми стосовно формування сучасної експортної політики, що включають доступ до кредитних ресурсів, страхування ризиків, систему державних гарантій. Це допоможе вітчизняним підприємствам перемагати у тендерах на постачання своєї продукції не лише до пострадянських країн, а й на ті світові ринки, де наше машинобудування користується попитом. Модернізувати українську економіку потрібно не лише на основі імпортного обладнання, а насамперед максимально використовувати власний промисловий потенціал, – зазначив посадовець.

Так, на продукція українського машинобудування користується серйозним попитом у країнах Південно-Східної Азії та Південної Америки.

Разом і з тим, спілкуючись із журналістами, Президент УСПП повідомив про те, що державна політика наразі спрямована й на те, аби від започаткування зони вільної торгівлі між Україною та ЄС не постраждали вітчизняні машинобудівні підприємства, що співпрацюють з Росією.

– Машинобудування в Україні знаходиться у серйозній зоні ризиків, що насамперед пов’язано зі структурою ринків збуту відповідної продукції. Так, питома вага Митного Союзу в експорті українського машинобудування становить близько 65 %, причому Російської Федерації – 52 %, – пояснив Анатолій Кінах. – Тому крім зусиль, спрямованих на вирішення проблем за деякими секторами (особливо – транспортне машинобудування та авіабудування), ми зайняті й підготовкою підприємств до диверсифікації експорту.

Разом із тим, на прикладі державного паспортного підприємства «Укрзалізниця», посадовець зазначив, що необхідним чинником для модернізації галузі залишається державна політика, зосереджена на збільшенні державних замовлень.

– Це, відповідно, сприятиме і завантаженості наших підприємств обсягами робіт на основі імпортозаміщення, локалізації виробництва. Розробка і впровадження програм формування сучасної експортної політики унеможливить процес перетворення України на сировинний придаток розвиненого світу, – сказав Анатолій Кінах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ліквідовано ...

КОМЕНТАРІ