У Львівській області свободівці Радехівщини взяли участь в освяченні оновленого пам'ятника Героям УПА в селі Бабичі

У Львівській області свободівці Радехівщини взяли участь в освяченні оновленого пам'ятника Героям УПА в селі Бабичі

04.11.13 12:48 0 959
1 листопада 2013 року члени Радехівської районної організації ВО "Свобода" на запрошення голови Вузівської сільської ради Анатолія Близнюка взяли участь в освяченні оновленого пам'ятного хреста на могилі борців за незалежність України – вояків УПА Михайла Мацібори та двох його синів – Івана й Миколи.

Церемонію освячення пам'ятника та поминальну панахиду відслужили настоятелі місцевих парафій отець Роман Назаркевич (УГКЦ) та отець Петро Нижник (УПЦ КП).

Коментуючи подію, заступник голови Радехівської районної організації ВО "Свобода" Юрій Щудло сказав, що народні месники Мацібори – батько та двоє його синів – є справжніми Героями українського народу. Їхня боротьба і загибель за волю України заслуговують найвищої шани та вічної пам'яти. "Як розповідають старші місцеві мешканці, сини Михайла Мацібори Іван та Микола в передвоєнні роки були активістами українського національного руху, гарно співали, любили рідний край та понад усе Україну", – зазначив свободівець Юрій Щудло.

Оновлений пам'ятний хрест встановлено на місці криївки, де восени 1945 року загинули нескорені вояки УПА Михайло Мацібора та його сини Іван і Микола та в якій їх поховано.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ