Олег Тягнибок зареєстрував законопроєкт про заборону комуністичної ідеології

Олег Тягнибок зареєстрував законопроєкт про заборону комуністичної ідеології

04.11.13 11:46 0 1014
Враховуючи наближення 7 листопада – річниці жовтневого перевороту, керівник парламентської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок та заступник очільника фракції націоналістів Андрій Мохник зареєстрували законопроєкт № 3530 «Про заборону комуністичної ідеології в Україні». Проєкт закону спрямований на подолання наслідків панування тоталітарного комуністичного режиму, декомунізацію України, усунення загрози суверенітету, територіяльній цілісності та національній безпеці України, недопущення її новітньої колонізації, встановлення історичної та соціяльної справедливости, зміцнення духу й моралі Української нації. Про це 4 листопада 2013 року заявив лідер націоналістів Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради Верховної Ради України.

Парламентар зауважив, що необхідність ухвалення цього закону назріла вже давно, а відповідна законодавча ініціятива є однією з фундаментальних засад «Програми захисту українців» – головного програмового документа ВО «Свобода».

«Завданням законопроєкту є заборона комуністичної ідеології у всіх її проявах як людиноненависницької. Наслідком цього є визнання Комуністичної партії України як територіяльної організації КПСС, що впродовж своєї історії мала назви РСДРП (б), РКП (б) та ВКП (б), злочинною організацією, яка здійснювала злочини проти миру і безпеки людства, воєнні злочини та злочини геноциду, до яких не застосовується давність, зокрема голодомори, масові репресії та депортації, терор та політичні переслідування в Україні. Документ передбачає заборону комуністичної пропаганди та використання комуністичної символіки, а також здійснення заходів, спрямованих на декомунізацію України», – наголосив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Плавчиня Ганна Дзеркаль ...

КОМЕНТАРІ