Валентин Королюк: «У питанні звільнення Тимошенко профільному комітету потрібен компроміс навколо законопроекту Анжеліки Лабунської»

Валентин Королюк: «У питанні звільнення Тимошенко профільному комітету потрібен компроміс навколо законопроекту Анжеліки Лабунської»

04.11.13 12:34 0 1050
На сьогодні заплановане засідання Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому депутати розглянуть кілька законопроектів щодо можливості лікування засуджених за кордоном. На своїй сторінці у Facebook член комітету, народний депутат Валентин Королюк поділився міркуваннями щодо ключових механізмів, які запропоновані депутатами.
«Сьогодні на розгляді комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, до якого я належу, – кілька законопроектів, пов’язаних зі звільненням Юлії Тимошенко. Зокрема, це: проект Закону авторства Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока №3479, законопроект Анжеліки Лабунської №3461, а також проект Закону Сергія Міщенка №2453а», – зазначає народний депутат. Валентин Королюк підкреслює, що законопроект №3479 лідерів опозиції стосується прямої заборони на законодавчому рівні політичних репресій та вибіркового правосуддя. Він спрямований на усунення перешкод для укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. «Прийняття цього законопроекту – це не тільки звільнення Юлії Тимошенко та «зелене світло» для підписання Угоди про асоціацію. Якби цей закон був би прийнятий, політичні репресії та вибіркове правосуддя відійшли б у минуле. Не розумію, чому провладна більшість виступає так категорично проти цього законопроекту. Влада – не вічна, і дуже скоро нинішнім небожителям доведеться спуститися на землю…», – йдеться на сторінці Валентина Королюка у соціальній мережі Facebook.
Народний депутат вказує на принципову відмінність між законопроектами Міщенка та Лабунської. Вона, за словами Валентина Королюка, полягає в тому, що Міщенко пропонує Тимошенко «канікули в кандалах», а Анжеліка Лабунська – можливість лікування за кордоном та одночасне звільнення від покарання за хворобою особи, яка більше року не може вилікуватися в закладах охорони здоров’я в Україні.
«Сьогодні нам потрібно розуміти: Квасневський і Кокс, від думки яких залежить позиція Європи у цьому питанні, дали недвозначно зрозуміти: нам потрібно шукати компроміс навколо законопроекту №3461 авторства народного депутата Анжеліки Лабунської. З цього потрібно і виходити, – зазначає народний депутат. І додає: «Зрештою, я бачу найлегший спосіб виконати умову ЄС – закликати Віктора Януковича подолати страх перед беззахисною жінкою і просто її помилувати. Але, на жаль, ірраціональні фобії президента для влади зараз важливіші за європейське майбутнє України».
Нагадаємо, однією з ключових вимог Європейського Союзу для підписання Україною та ЄС Угоди про асоціацію є ліквідація в Україні вибіркового правосуддя та звільнення з-за ґрат лідера опозиції Юлії Тимошенко. Досі вказана умова не виконана, внаслідок чого під загрозою опинилося підписання Угоди на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Прес-служба народного депутата Валентина Королюка
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Годину ...

КОМЕНТАРІ