Олег Тягнибок: «Годину запитань до уряду перетворили на фарс та нехтування Регламенту»

Олег Тягнибок: «Годину запитань до уряду перетворили на фарс та нехтування Регламенту»

04.11.13 12:34 0 912
Визначену Регламентом Верховної Ради України процедуру Години запитань до уряду перетворено на фарс. Замість того, щоби відповідати на запитання, які заздалегідь надіслали депутатські фракції, представники уряду зачитують наперед заготовлені тексти, з яких не зрозумілий реальний стан речей у відповідних галузях. Геть не ясно, як саме чиновники планують розв’язувати гострі проблеми. Про це 4 листопада 2013 року заявив Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради парламенту.

Лідер націоналістів проаналізував Годину запитань до уряду, яка відбулася 25 жовтня 2013 року.

«Від міністра соціяльної політики народні депутати не почули, чи буде до кінця року виконано доручення Кабінету Міністрів України щодо повного погашення заборгованости із заробітної плати. Від першого заступника міністра фінансів ми чули лише маніпуляцію з цифрами про скарбниче виконання державного та місцевого б’юджетів. Чиновник розповідав нам про успішне зростання видатків б’юджетів порівняно з минулим роком. Водночас те, що хотіли почути народні депутати, керівники органів місцевого самоврядування, виконавці робіт для б’юджету, а саме: скільки з цих видатків фактично проплатила скарбниця (тобто йдеться про касові видатки), ніхто так і не почув. Не почули ми й інформації про те, коли органи скарбничої служби здійснять б’юджетні проплати і яким чином уряд планує виходити з ситуації до кінця б’юджетного року. Я прошу Голову Верховної Ради наступні «Години запитань до уряду» проводити відповідно до Регламенту», – наголосив Олег Тягнибок.

Парламентар також повідомив, що фракція ВО «Свобода» пропонує цього тижня під час Години запитань до уряду розглянути питання щодо стану промислового виробництва в Україні.

«Минулого тижня ми отримали ще один тривожний сигнал від Держкомстату – падіння ВВП на 1,5%. Валовий внутрішній продукт України продовжує своє падіння вже четвертий квартал поспіль. Враховуючи стрімкі темпи спаду промислового виробництва та падіння ВВП, пропоную на цьому тижні заслухати відповіді на запитання уряду щодо стану промислового виробництва в Україні», – підкреслив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів також нагадав присутнім ситуацію біля Міністерства внутрішніх справ, коли 28 жовтня 2013 року 11 народних депутатів намагалися потрапити на прийом до міністра МВС.

«Нагадаю, що 28 жовтня народні депутати-свободівці намагалися потрапити на прийом до міністра внутрішніх справ. Натомість невідомі клерки не пускали депутатів до приміщення, демонструючи сваволю та нехтування чинного законодавства. Окрім того, коли ми врешті-решт потрапили до будівлі МВС, то побачили, що на дошці пошани там висять портрети провідників та виконавців репресій 30-40-х рр. Лєплєвського, Строкача, Балицького – тих, які мали стосунок до Голодомору 1932-33 років, 80-ті роковини якого ми будемо відзначати в кінці листопада. Це свідчить про психологію нинішньої міліції. І коли один із народних депутатів зняв портрет Балицького – за цим фактом відкрили кримінальну справу, а щодо перешкоджання діяльності народних депутатів – реакції жодної.

Вимагаю від Голови Верховної Ради України заслухати в парламенті міністра внутрішніх справ Захарченка щодо перешкоджання діяльності народним депутатам України, зокрема й під час нелегітимної сесії Київської міської ради. Не розумію, для чого міністр ховається від народних депутатів та постійно прикривається своїми заступниками? Сподіваюся, що цього тижня ми нарешті побачимо Захарченка у стінах Верховної Ради», – підсумував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валентин Королюк: «У ...
Наступна новина: Про злочин у конверті можна ...

КОМЕНТАРІ