Олег Тягнибок: «Уряд, як той флюгер, постійно коливається між Митним союзом та підписанням Угоди про асоціяцію»

Олег Тягнибок: «Уряд, як той флюгер, постійно коливається між Митним союзом та підписанням Угоди про асоціяцію»

04.11.13 17:09 0 811
Нині всі зусилля влади й опозиції має бути сконцентровано на питанні підписання Угоди про асоціяцію між Україною та Европейьским Союзом. Однак уряд, як той флюгер, постійно коливається між Митним союзом та підписанням Угоди про асоціяцію. Кабмін на словах декларує підтримку ЕС, а насправді постійно ухвалює рішення, спрямовані на зближення з Митним союзом. Про це 4 листопада 2013 року заявив голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради парламенту.

Лідер націоналістів наголосив, що ситуацію, яка склалася напередодні саміту Східного партнерства у Вільнюсі, навряд чи можна назвати виконанням вимог Евросоюзу.

«Замість реформи правосуддя, правоохоронних органів, виборчого законодавства чи звільнення політв’язнів ми бачимо міліційне свавілля, перешкоджання діяльності народних депутатів, позбавлення громад права обирати собі владу. Натомість під виглядом так званих «евроінтеграційних» законів так звана «більшість» намагається протягнути зміни до законодавства, які дозволять подальшу узурпацію влади режимом Януковича. Як приклад – законопроєкт «Про прокуратуру», який під виглядом евроінтеграційного пропонують внести на розгляд парламенту. Цей закон наділяє прокуратуру повноваженнями, якими вона не наділена Конституцією України. Так, він містить неадекватні гарантії незалежности прокуратури та гарантії безпеки. Образу прокурора прирівняно до насильницьких дій до прокурора і є способом перешкоджання його діяльності, за що винні особи мають понести відповідальність (ст.7 проєкту). Таким чином, особу прокурора визнають недоторканною, а приміщення прокуратури прирівнюють до режимних об’єктів. Законопроєкт не тільки не враховує зміни юридичної термінології у зв’язку із ухваленням нового Кримінально-процесуального кодексу, а й відверто ігнорує норми нового КПК. Зокрема, глава 11 регулює досудове слідство у прокуратурі, що прямо суперечить КПК України. Має бути инший закон «Про прокуратуру», бо влада повинна служити людям», – підкреслив Олег Тягнибок.

Парламентар також охарактеризував ті рішення, які під час засідань ухвалює Кабінет Міністрів.

«Минулої середи уряд Азарова ухвалив рішення про приєднання України до п’яти угод із Митним союзом на чолі з Росією. Очевидно, що влада має намір і надалі поглиблювати співпрацю з путінським евразійським квазіутворенням, адже сам прем’єр Азаров неодноразово заявляв про готовність приєднатися майже до 70-ти угод, чинних у Митному союзі. Ситуація з лобіюванням урядом Азарова приєднання України до угод Митного союзу свідчить про те, що чинний режим так і не зробив для себе вибору – повернутися у велику сім’ю еропейських націй чи залишитися у колоніяльному минулому як частина Російської імперії», – наголосив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ