На вулиці Героїв УПА в Луцьку будівельники працюють в декілька етапів

На вулиці Героїв УПА в Луцьку будівельники працюють в декілька етапів

05.11.13 08:21 0 952
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк ознайомились із ходом першочергових заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій на території житлової забудови по вул. Героїв УПА в Луцьку.

Генеральний директор підрядної організації ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха розповів про протизсувні роботи, які будівельники зараз проводять вздовж берега старого русла річки Стир. «Роботи відбуваються в декілька етапів: ми проводимо відсипку технологічної дороги та влаштовуємо буро-набивні палі, після чого зробимо підпорну стіну. Також очистили будівельну площадку від дерев, завезли майже 30 тисяч кубічних метрів землі та зробили частину дренажних робіт. Паралельно, якщо вирішиться питання з мешканцями, які не бажають підключатись до центральної труби, будемо прокладати каналізацію», - сказав будівельник.

Микола Романюк підтвердив, що не всі мешканці вул. Героїв УПА погоджуються на підключення своєї каналізації до центрального колектора.

«Люди таки підключаться, - запевнив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. – Роз’яснення також повинні надавати екологи та природоохоронці». І продовжив: «Каналізація – вихід єдино можливий з огляду на рельєф території. Люди зобов’язані під’єднатися до центрального колектора. Під це рішення є гроші. Вже профінансовано 1,5 млн грн. Завтра будівельники отримають ще 3,5 млн грн, про що мене особисто запевнив голова Державної казначейської служби України Сергій Даневич. Із 17 млн грн – 5 млн грн вже в області. Тепер нам усім необхідно працювати над тим, щоб до кінця року отримати решту коштів, а будівельникам їх освоїти, тому що гроші резервного фонду Державного бюджету не пролонговуються на наступний рік».

Голова правління ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Григорій Чорнуха сказав, що в зоні лиха знаходилось 37 будинків. Зараз ситуація контрольована. Єдине, що турбує будівельників – відсутність грунту, яким можна було б робити відсипку. Ще необхідно більше 30 тис метрів кубічних.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У «Нафтогазі» ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ