На Волині розпочинається II етап національного проекту «Відкритий світ»

На Волині розпочинається II етап національного проекту «Відкритий світ»

05.11.13 09:22 0 892
5 листопада, о 12 год. у Луцькій гімназії №21 відбудеться презентація II етапу конкурсу «Відкритий світ». У рамках його реалізації буде відібрано 2000 шкіл-учасників з усієї України. До завершення цього року обрані школи повністю укомплектують найновішими комп’ютерами.

Фахівці національного проекту поінформують про переваги використання новітніх освітніх технологій, а також продемонструють зразки інтерактивних уроків та електронний взаємозв’язок «Вчитель-учень-батьки».

До слова, у ході I етапу конкурсу «Відкритий світ» були задіяні два навчальні заклади Волині. Завдяки впровадженню національного проекту по шість інтерактивних комплексів встановили у Ковельській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня № 7 та Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука.

Для того, щоб школа мала можливість потрапити до відбору, вона повинна відповідати критеріям, заявленим у проекті. Зокрема, у стінах навчального закладу має бути швидкісний Інтернет та викладацький склад, який пройшов курс навчання за спеціальними освітніми програмами, розробленими INTEL та Microsoft. Відбір шкіл здійснюється управлінням освіти й науки Волинської ОДА спільно з Міносвіти та науки України.

II етап конкурсу забезпечить учнів 6-8 класів новим інтерактивним та мультимедійним обладнанням.

III етап передбачає до 2015 року обладнати новітньою технікою та підключити до Інтернет-мережі всі середні школи України.

Нагадаємо, проект «Відкритий світ» був затверджений у 2010 році Президентом України як пріоритет соціально-економічного розвитку країни. Метою даного проекту є реалізація освітньої мережі в Україні на базі технологій зв'язку 4G, створення електронних баз знань та освітніх програм для середніх шкіл. В результаті учні в будь-якому куточку країни отримають швидкісний доступ до мультимедійних уроків, міжнародних освітніх програм та інформаційних баз. Крім того, проект дозволить уніфікувати систему оцінювання знань, а батьки отримають можливість спостерігати за навчанням дитини у режимі он-лайн.

Фінансування проекту «Відкритий світ», розрахованого на чотири роки, здійснюється на основі державно-приватного партнерства.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську в ...

КОМЕНТАРІ