В Закарпатській області хустська міліція протидіє насильству в сім'ї

В Закарпатській області хустська міліція протидіє насильству в сім'ї

05.11.13 08:06 0 874
Днями працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Хустського міськвідділу міліції провели профілактичну бесіду з дітьми, які зазнали насильства в сім’ї з боку батьків, на тему: «Кожна сім′я– частина держави».

Насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. На жаль, необхідно констатувати, що сім’я як осередок суспільства без підтримки держави не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

Діти, що потерпають від домашнього насильства, часто ідуть в кримінальне середовище, де вживають алкоголь, наркотики, а як наслідок – починають красти і здійснювати інші протиправні дії.

Аби протидіяти цьому, працівник сектору кримінальної міліції у справах дітей Василь Дубляк спільно із спеціалістами служби у справах дітей Хустської РДА Наталією Поп та Віталією Молнар провели профілактичні бесіди з дітьми, які зазнали насильства, та батьками, які вчинили його по відношенню до дітей.

На працівниками хустської міліції притягнуто до адміністративної відповідальності 102 особи, на обліку в службі у правах дітей Хустської РДА та в міліції перебуває 10 дітей, які зазнали різного виду насильства з боку батьків.

- Дуже часто жорстоке поводження з дітьми є результатом того, що самі батьки страждали від насильства у дитинстві. Намагаючись виправити свої помилки, вони використовують своїх дітей. Іноді батьки не знають інших шляхів «виховання» дітей, бо у своїй родині бачили тільки це, – коментує начальник хустської міліції Василь Турдай.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: 07.11 у м. Рівне – В рамках ...

КОМЕНТАРІ