Львівські рятувальники просто неба провели майстер-клас

Львівські рятувальники просто неба провели майстер-клас

05.11.13 09:06 0 841
Оглянути сучасну спеціальну рятувальну техніку, спробувати себе у ролі справжнього вогнеборця, – таку унікальну можливість отримали учасники історико-краєзнавчої естафети «Роза вітрів 2013».

«Роза вітрів» уже вп’яте організовується Федерацією Скаутів «Галицька Русь» та включає у себе спільний табір у польових умовах, волонтерську акцію з благоустрою території, низку завдань та випробувань на кмітливість, швидкість, витривалість та координацію, а також теренову командну гру з нічним етапом.

Естафета тривала понад дві доби та відбувалася на межі Жовківського та Яворівського районів у лісовому масиві поблизу с. Магерів. Учасниками заходу стали школярі та студенти з Львівської, Волинської, Закарпатської та Тернопільської областей.

Цього року за проханням організаторів та за сприяння Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області до молодіжного наметового табору прибули рятувальники з м. Жовква та просто неба провели для учасників «Рози вітрів» та учнів школи с. Магерів тренінг за програмою «Юний рятувальник».

Рятівники під керівництвом старшого лейтенанта служби цивільного захисту Юрія Ковальовського продемонстрували учасникам заходу спецтехніку та обладнання, з яким рятувальникам доводиться працювати ледь не щодня. Скаути охоче приміряли на себе спецодяг бійців ДСНС, випробовували обладнання та гасили умовну лісову пожежу.

Крім цього, львівські рятівники розповіли молоді про правила пожежної безпеки під час перебування у лісі, у межах та за межами населених пунктів, охоче відповідали на численні питання молоді.

«Приємно бачити щире зацікавлення молоді рятувальною справою, її готовність допомагати рятувальникам у роботі з профілактики та ліквідації наслідків пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Сьогоднішній тренінг просто неба є доброю формою популяризації рятувальної справи у поєднанні із активним та корисним дозвіллям молоді», – зазначив Юрій Ковальовський.

«Ми сподіваємось, що активна співпраця з рятувальниками дозволить не тільки підвищити рівень обізнаності молоді із правилами безпеки життєдіяльності, навчить правильно діяти у екстремальних ситуаціях, але й надасть можливість Держслужбі надзвичайних ситуацій спиратися на скаутский рух в Україні, як на потужний волонтерський корпус, який не тільки допомагатиме у подоланні наслідків надзвичайних ситуацій, а й активно пропагуватиме правила безпеки серед населення», - зазначив президент Федерації скаутів «Галицька Русь», голова Ревізійної комісії ВМГО "Національна організація скаутів України" Кирило Арбатов.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юні красуні вийдуть на ...

КОМЕНТАРІ