У Львівській області петро Колодій взяв участь у вшануваннях пам'яти Зиновія Тершаковця

У Львівській області петро Колодій взяв участь у вшануваннях пам'яти Зиновія Тершаковця

05.11.13 12:23 0 943
3 листопада 2013 року в селі Малий Любінь Городоцького району відбулися заходи до 65-ї річниці з дня загибелі Крайового Провідника ОУН-УПА Зиновія Тершаковця та його побратимів. У заходах взяли участь голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій, депутати облради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Холявка та Олеся Байко, представники районної й селищної влади, родина загиблих героїв, історики, громадськість Львівщини, мешканці селища.

Розпочалися заходи панахидою на місці, де у майбутньому постане пам'ятник Крайовому Провідникові та його соратникам у боротьбі. Голова Львівської облради Петро Колодій і депутати обласної ради Андрій Холявка, Олеся Байко поклали квіти на місці майбутнього пам'ятника.

Потім усі присутні пішою ходою рушили до місця загибелі українських героїв. Тут відбувся мітинг, під час якого голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: "Ми прийшли вшанувати пам'ять провідника, який боровся і вірив у перемогу. Він казав: "Якщо в нас не вийде, то прийдуть наступники і поведуть далі. Але рабами ми не будемо". Ми також повинні пам'ятати инші слова Зиновія Тершаковця: "Якщо ми всі поляжемо в боях, ви повинні про нас пам'ятати". Ці слова славетного провідника повинні закарбуватися у серці кожного українця".

Свободівець також зазначив, що у Львівській обласній раді вже впродовж двох років діє програма вшанування місць загибелі борців за українську незалежність. "За цією програмою ми встановлюємо пам'ятні знаки для того, аби нащадки не забували про своїх героїв", – додав націоналіст.

У заходах до 65-ї річниці з дня загибелі Крайового Провідника ОУН-УПА Зиновія Тершаковця та його побратимів взяв участь хор "Постанець", у виконанні якого прозвучали патріотичні та повстанські пісні.

Громада селища Малий Любінь виступила з ініціятивою спорудження пам'ятника для вшанування героїв. Створено організаційний комітет, виготовлено проєктно-кошторисну документацію.

Довідка: Крайовий Провідник ОУН-УПА Зиновій Тершаковець (псевдо: "Лисий", "Федір", "Чагрів", "Червень", "Чигирин") – провідник ОУН Львівського краю, в.о. командира Львівської Воєнної Округи УПА ВО-2 "Буг", майор-політвиховник УПА (посмертно).

Зиновій Тершаковець та його побратими загинули 4 листопада 1948 року у бою із загонами НКВД.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Міндоходів порушило проти ...

КОМЕНТАРІ