Школи Тернопільщини долучаються до 2-етапу Національного проекту «Відкритий світ»

Школи Тернопільщини долучаються до 2-етапу Національного проекту «Відкритий світ»

05.11.13 08:25 0 943
Нацпроект «Відкритий світ» презентував у Тернополі конкурс «2000 шкіл». Найсучасніше обладнання безкоштовно отримають школи, які візьмуть участь у конкурсі «2000 шкіл». Конкурс триває у рамках ІІ етапу проекту «Відкритий світ». Презентація конкурсу відбулася в Українській гімназії ім. І. Франка.

У презентації конкурсу взяв участь директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Іван Запорожан. Він констатував високий рівень співпраці по проекту "Відкритий світ". За словами Івана Запорожана, на першому етапі дві школи Тернопільщини отримали найсучасніше обладнання: Борщівська ЗОШ №1 та Українська гімназія у Тернополі. Крім цього, останній заклад за підтримки голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна отримав сучасне обладнання для кабінетів фізики та хімії.

Держінвестпроект оголосив конкурс після доручення Президента України, відповідно до якого до кінця року понад 10% шкіл України отримають нове інтерактивне мультимедійне обладнання. За результатами конкурсу буде відібрано 2000 навчальних закладів України, які отримають мультимедійні комплекси, цифрові лабораторії, персональні комп’ютери для вчителів. Щоб взяти участь в конкурсі, необхідно направити заявку за адресою: form.educom.ua.

Директор Тернопільського регіонального центру з інвестицій та розвитку Андрій Мартишко обіцяє сприяти у наданні допомоги освітнім закладам Тернопільщини, аби ті максимально взяли участь у конкурсі.

До складу комісії, яка оцінюватиме відеоролики та визначить перелік 2000 шкіл, увійшли провідні компанії з IT-сфери, зокрема: Microsoft, Intel, Wikimedia. У рамках реалізації ІІ етапу Національний проект «Відкритий світ» продовжує співпрацю з провідними лідерами IT-ринку Microsoft, Cisco, Intel, Epson, Труніті.

Правила участі у конкурсі розміщенні на сайті http://form.educom.ua

Довідка. Національний проект «Відкритий світ» реалізовує Держінвестпроект. Головна мета Нацпроекту Національний проект «Відкритий світ» - перехід системи освіти в Україні на якісно новий рівень шляхом запровадження в освітній процес цифрових технологій та усунення освітньої нерівності.

У рамках реалізації першого етапу проекту цифрове обладнання від різних виробників та широкосмуговий доступ до Інтернету були встановлені у 54 пілотних школах України.

Згідно із затвердженим Президентом України Національним планом дій на 2013 рік, до кінця року проект впроваджуватиметься у 2000 українських шкіл. А до 2015 року всі середні школи України будуть обладнані новітньою технікою та підключені до мережі Інтернет.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чільні дипломати США і ...

КОМЕНТАРІ