Працівники міграційної служби відвідали один з тернопільських вузів, де навчаються іноземні студенти

Працівники міграційної служби відвідали один з тернопільських вузів, де навчаються іноземні студенти

05.11.13 08:47 0 938
Днями в Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя працівники УДМС України в Тернопільській області спілкувалися зі студентами-іноземцями та адміністрацією навчального закладу. До слова, за даними міграційної служби області цього річ в тернопільських вузах навчається понад півтори тисячі юнаків і дівчат з усіх куточків світу.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки ректора - проректора з наукової роботи, професора Романа Рогатинського, керівництво вузу звертає особливу увагу на реалізацію в університеті державної політики, спрямованої на розширення ринку надання освітніх послуг іноземним громадянам. Відтак із кожним роком все більше молодих людей з різних країн світу виявляють бажання стати студентами університету.

Зважаючи на це, у ТНТУ запровадили регулярні зустрічі іноземців із працівниками міграційної служби, на яких ті мають можливість більше дізнатися про міграційне законодавство нашої країни та правила перебування на території нашої держави. Традиційно гостей із Управління ДМС в області запрошують восени, коли вуз поповнюється новими студентами, та навесні, напередодні канікул.

Цього разу перший заступник начальника Управління державної міграційної служби в Тернопільській області Олег Кондрашов проінформував студентів, здебільшого першокурсників, про порядок продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, розповів про порядок оформлення і видачі посвідки на тимчасове проживання, реєстрації місця проживання. Опісля відповів на численні запитання присутніх. Студенти, здебільшого, запитували про те, чи можуть вони змінювати місце проживання, переїжджати в іншу область, переводитись до іншого вузу, представники адміністрації вищого навчального закладу цікавилася новим порядком набору іноземних студентів.

УДМС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2013 році фахівці ...
Наступна новина: На Рівненщині внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ