Алла Шлапак: Держава досі не погасила Києву борги за Євро-2012

Алла Шлапак: Держава досі не погасила Києву борги за Євро-2012

05.11.13 13:39 0 812
Незважаючи на раніше взяті зобов’язання, Уряд досі повністю не розрахувався за ремонт у двох столичних лікарнях, які були визначені ключовими під час проведення ЧЕ-2012. Про це у своєму блозі на «Українській Правді» пише Голова Постійної Комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак.

За словами депутата, Київська міська клінічна лікарні №12 та Олександрівська лікарня досі не можуть завершити ремонтні роботи та встановити необхідне для пацієнтів обладнання, через борги по державним програмам підготовки до Євро-2012. «Замість того, щоб діяти за принципом «краще пізніше, ніж ніколи», держава хоче, щоб ці роботи були завершені за рахунок киян - тобто коштом міського бюджету», - зауважує Алла Шлапак.

При цьому вона звертає увагу на те, що у столиці й без цього існує велике фінансове навантаження, яке доводиться покривати в умовах системного бюджетного дефіциту, враховуючи й той факт, що окрім киян лікарняні заклади міста обслуговують мешканців інших міст, а компенсації за це не отримують. «Ніхто не знімає з міського бюджету й поточне фінансове навантаження щодо закупівлі медикаментів чи палива для карет «швидкої допомоги», якого й так не завжди вистачає. До того ж виглядає так, що Уряд не збирається змінювати своєї фіскальної політики щодо Києва - і наступного року, як і раніше, планує забирати половину столичних доходів до Держбюджету», - зазначає Алла Шлапак.

Політик повідомила, що як голова Постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики, зараз готує ряд пропозицій для профільних Комітетів Парламенту щодо врахування інтересів Києва у Держбюджеті на 2014 рік. Водночас вона зауважила, що очікує найбільшої підтримки вданому питанні від народних депутатів, котрі були обрані в мажоритарних округах столиці.

Серед бюджетних питань, найбільш актуальних для Києва і які б мали отримати державну підтримку, Алла Шлапак виділяє: підвищення заробітної плати для працівників консультативно-діагностичних центрів; фінансування для ремонту та оснащення Студентської поліклініки; компенсацію в повному обсязі витрат місту за державними пільгами громадян, що стосуються проїзду, оплати ЖК-послуг тощо; виділення коштів на закупівлю медикаментів для столиці, виходячи з реальних потреб Києва, а не з розрахунку на «статистичного» жителя, а також повноцінне фінансування державних програм щодо забезпечення хворих інсуліном.

Крім того, на переконання політика, важливо не допустити в наступному бюджетному році зриву кампанії щодо оздоровлення дітей. «У питанні дитячого відпочинку не може бути показника навіть 99,99%. Тому, що діти - це не відсотки! Це живі люди! І будь-яка прогалина у забезпеченні дітей путівками - це удар по здоров'ю нації, національній безпеці та стабільності бюджетної системи через 10-15-20 років»,- додала Алла Шлапак.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд зобов’язав Возняка ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Декларуючи ...

КОМЕНТАРІ