Олег Тягнибок: «Декларуючи на словах евроінтеграційні наміри, партія влади насправді сповідує ідеологію репресій та геноциду української нації»

Олег Тягнибок: «Декларуючи на словах евроінтеграційні наміри, партія влади насправді сповідує ідеологію репресій та геноциду української нації»

05.11.13 13:40 0 850
Залишилося мало часу до тих днів, коли у Вільнюсі буде вирішено долю української держави та визначено, в якому напрямку буде рухатися наша країна: чи ми далі будемо топитися в азійсько-московському болоті, чи будемо мати європейське майбутнє та перспективу. Про це 5 листопада 2013 року заявив Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час виступу в парламенті.

Лідер націоналістів зазначив, що український парламент цього тижня має вирішити два важливі питання: остаточно поставити крапку щодо політичних переслідувань і долі Юлії Тимошенко, а також ухвалити відповідний закон «Про прокуратуру» як одну з найважливіших вимог европейських партнерів.

«Щодо справи Тимошенко, то ситуація абсолютно зрозуміла. Так, 2009 року «Свобода» критикувала уряд Тимошенко, зокрема, й за газові угоди. Але нині ми усвідомлюємо, що доля Тимошенко – це доля політично репресованої. Ми усвідомлюємо, що сьогодні в Европі Тимошенко стала символом політичних переслідувань, тому партія влади, якщо дійсно хоче рухатися до Европи, а не тільки декларувати це, повинна ухвалити рішення, проявити політичну волю і врегулювати питання Тимошенко. Це мав би зробити Президент, але якщо він переводить це питання в парламент, тоді цього тижня ми маємо проголосувати відповідний законопроєкт щодо долі Тимошенко», – зауважив очільник «Свободи».

«Щодо закону «Про прокуратуру», то нам, звісно, потрібно дослухатися до тих рекомендацій, які пропонує Венеціянська комісія, але ми б хотіли знати правду – що насправді від нас вимагають европейські партнери. Партія влади дуже часто використовує практику, пропонуючи закон під гарною евроінтеграційною назвою, але суть його відповідає лише їхнім прагненням узурпувати владу і побудувати диктатуру. Це стосується, зокрема, й закону «Про прокуратуру». Від нас вимагають, щоби прокурори були незалежними, але вони мають у першу чергу бути незалежними від впливу влади, однак де-факто виходить инакше. Прокурор може стати незалежним від громади, журналістів, уваги суспільства, але бути дуже залежним від нинішнього режиму, який має безпосередній вплив на призначення прокурорів. Тому такий законопроєкт має існувати виключно в інтересах українського суспільства. Прокуратуру слід перетворювати не в репресивний орган теперішнього режиму, а в структуру, яка має служити українському народу», – підкреслив Олег Тягнибок.

Парламентар наголосив, що влада демонструє постійне в’юніння перед Москвою і українці не можуть зрозуміти, який напрямок визначили уряд та Президент.

«Відомо, що 5 годин Янукович розмовляв із Путіним у Сочі, однак не відомо, які наслідки їхньої розмови. Ми усвідомлюємо, що вони могли домовитися лишень про якісь певні преференції. Можливо, саме тому уряд Азарова цієї середи вже ратифікував і підтримав аж 5 угод із Митним союзом. Найближчим часом вони планують погодити іще близько 70-ти відповідних угод. Де ж тоді евроінтеграційні прагнення? Визначтеся!» – підкреслив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів також зазначив, що напередодні сьомого листопада «Свобода» зареєструвала законопроект «Про заборону комуністичної ідеології». (З документом можна ознайомитися тут: http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/zakony/043777/).

«Ми вважаємо, що це було зроблено правильно і вчасно. Вчора ж під час Погоджувальної ради нас вразила не так реакція представників Компартії, які є нашими ідеологічними противниками і ворогами, а представників Партії регіонів, які підняли вереск і почали розказувати: «це ж наша історія». Мовляв, не чіпайте «нашу історію», бо, якщо ви будете говорити про заборону комуністичної ідеології, то це може зашкодити евроінтеграції. Брехня! Повідомляю, що ще 2006 року ПАРЄ ухвалила відповідну резолюцію про злочини комунізму та необхідність їхнього засудження. В цьому документі чітко поставлено знак рівности між ідеологіями комунізму та нацизму. Ба більше, країни Прибалтики, усі країни Східної Европи засудили комунізм. Це ж саме необхідно зробити Україні. У цьому контексті ми не можемо не згадати ганьбу, яку побачили десять депутатів, яких не хотіли пускати до Міністерства внутрішніх справ. У будівлі МВС розвішані портрети тих, які організовували Голодомор. Виявляється, що це ідеологи працівників МВС. Наприклад, Лєплєвський Ізраїль Мойсєєвіч, який організовував Голодомор 32-33-х рр., Тімафєй Строкач – голод 46-47-х рр. чи Всєволод Баліцкій, який був уповноваженим у ГПУ із хлібозаготівлі. То це такі ідеологи партії влади? Може, це ваша історія, але це не історія українців, які дадуть реакцію на ваше безчинство і сваволю», – резюмував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Маркіян Івашко - кращий ...

КОМЕНТАРІ