В Луцьку тривають роботи з укріплення берегу річки Стир на вулиці Героїв УПА

В Луцьку тривають роботи з укріплення берегу річки Стир на вулиці Героїв УПА

05.11.13 16:02 0 829
Кабінет Міністрів України виділив більше 17 млн грн для проведення першочергових заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації у м. Луцьку, яка полягає в тому, що зсуви ґрунту несуть загрозу руйнації житлової забудови на вулиці Героїв УПА, а це близько 37 житлових будинків.

голова облдержадміністрації Борис Клімчук та міський голова Микола Романюк ознайомилися з ходом робіт та поспілкувалися з будівельниками. Роботи здійснюють працівники «Луцьксантехмонтаж № 536».

Голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха поінформував керівників області та міста про виконану роботу. Він зауважив, що зроблено відсипання дороги, дренажну систему. Нині будівельники забивають сваї та зводять підпорну стінку. Після цього, за словами Віктора Чорнухи, буде проведено підсипання ґрунту та формування схилу. За його словами, уже завезено близько 30 тисяч кубічних метрів ґрунту і приблизно стільки ж необхідно ще.

Також буде здійснено прокладання каналізаційної мережі. Однак, за словами Віктора Чорнухи, є певні проблеми з місцевими мешканцями, які не завжди дозволяють проводити земельні роботи у своїх дворах. Однак, з людьми постійно ведеться діалог і досягається консенсусу у цьому питанні.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що з державного бюджету було виділено близько 17 млн грн. Більше чотирьох млн грн «Луцьксантехмонтаж» уже освоїв. Борис Клімчук наголосив, що усі роботи мають бути завершені до кінця року, а тому закликав будівельників їх пришвидшити. У відповідь Віктор Чорнуха зауважив, що з цим завданням вони впораються.

Також Борис Клімчук зауважив, що необхідно завершити роботи із будівництва каналізації. Підключення до загальноміської мережі люди робитимуть уже самі.

Микола Романюк додав, що виконавець робіт справляється з поставленими завданнями. «Нині багато чого залежить і від погодних умов. Основні технологічні роботи повинні бути завершені до того часу, поки не випав сніг. Можливо не встигнемо посіяти траву, але це не страшно», – зауважив міський голова.

За його словами, є питання по будівництву каналізації. «Є певні непорозуміння з мешканцями, однак, ми й надалі зустрічатимемося з людьми, розмовлятимемо, можливо вноситимемо корективи у проект, той, який нині є. Можна було б зробити каналізацію вздовж парканів, але там є багато різноманітних мереж, які перешкоджають цьому. Брати і нині виводити каналізацію на середину вулиці Героїв УПА – це нонсенс, адже треба руйнувати всю вулицю. Десь комусь необхідно поступитися власними інтересами», – наголосив Микола Романюк. За його словами, каналізаційна мережа буде збудована за державні кошти, тоді як у приватному секторі люди це роблять за власні кошти. «Залишити так як є ми не можемо. Однією з причин нинішньої ситуації є самовільна каналізація, яку люди спустили на схил річки і вода її підмивала. Таких фактів було виявлено багато. Ми рятуємо садиби людей, їхнє майно. Після завершення робіт у людей буде інженерна споруда, яка гарантуватиме їм нормальне життя», - підсумував Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Росії далі шукають ...

КОМЕНТАРІ