В Луцьку з ініціативи міського голови Миколи Романюка придбано медичне обладнання та витратні матеріали для інсулінових помп дітям, хворим на цукровий діабет

В Луцьку з ініціативи міського голови Миколи Романюка придбано медичне обладнання та витратні матеріали для інсулінових помп дітям, хворим на цукровий діабет

05.11.13 16:53 0 914
На Волині за кошти, зібрані під час благодійної акції «Серце до серця», придбано інсулінові помпи для дітей, хворих на цукровий діабет. Для 5-ти юних лучан, яким було встановлено інсулінові помпи, за кошти міського бюджету придбано медичне обладнання та витратні матеріали на суму 30 тис. грн. в Луцькій міській дитячій поліклініці це обладнання було передано хворим на цукровий діабет дітям.

Головний лікар міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська подякувала міській владі, і зокрема, міському голові Миколі Романюку за розуміння проблеми. «Це значною мірою зменшить матеріальне і психологічне навантаження на батьків та дітей, хворих на цукровий діабет», – сказала вона і акцентувала на тому, що інсулінова помпа – медичний пристрій для введення інсуліну при лікуванні цукрового діабету, відомий як терапія з безперервним підшкірним введенням інсуліну. Це найсучасніша технологія, вона діє подібно до підшлункової залози, є альтернативою багаторазовим щоденним ін’єкціям інсуліновим шприцом і дозволяє проводити інтенсивну інсулінотерапію при використанні в поєднанні з моніторингом рівня глюкози і підрахунком кількості вуглеводів.

Матері щиро дякували міському голові Миколі Романюку за допомогу, адже для сімейного бюджету це суттєва підтримка. Зокрема, Любов Грінченко сказала: «Я дякую міському голові за розуміння нашої непростої ситуації, буду молитися за усіх, хто нам допомагає».

На завершення зустрічі Оксана Лєщинська, на прохання батьків, пообіцяла провести заняття з обслуговування інсулінових помп, та запевнила, що поліклініка підготує пропозиції при формуванні бюджету на наступний рік щодо медичного забезпечення функціонування інсулінових помп.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області під ...
Наступна новина: Плавчиня Дарина Зевіна ...

КОМЕНТАРІ