Мільярдер Новинський не в змозі сплатити кілька мільйонів гривень робітникам свого заводу

Мільярдер Новинський не в змозі сплатити кілька мільйонів гривень робітникам свого заводу

05.11.13 14:44 0 2942
Вчора, 4 листопада, завершилася робота трудового арбітражу, який розглядав питання про невиплату заробітної плати працівникам Миколаївського машинобудівного заводу, який входить до структури Смарт-холдингу Вадима Новинського. Предметом розгляду арбітражу була виплата заборгованості по зарплаті робітникам заводу за серпень 2012 та січень-квітень 2013 років, яка виникла під час збоїв у роботі ММЗ, сторонами виступали адміністрація та трудовий колектив підприємства.
Як зазначив голова трудового арбітражу – керівник обласного осередку Спілки економістів України заслужений економіст України Олексій Мірошниченко, робота арбітражу проходила в досить непростих умовах, сторони не мають взаємної довіри і пред’являли багато взаємних претензій, обумовлених складною ситуацією на підприємстві, внаслідок чого арбітраж був вимушений неодноразово продовжувати свою роботу, щоб дати сторонам знайти можливість для порозуміння.
Підставою для прийняття рішення трудовими арбітрами, за словами О.Мірошниченка стало узгодження профспілкою ММЗ запропонованого адміністрацією заводу графіка виплати заборгованості по зарплаті у сумі 2,7 млн. грн. (без утримань і нарахувань на зарплату) на період до червня 2014 року, з урахуванням виплати поточної зарплатні. При цьому представники адміністрації заводу зі свого боку запевнили, що після зміни керівництва ММЗ, його робота поступово стабілізується і гарантували додержання графіку виплат за рахунок поточної діяльності підприємства, а представники колективу у разі дотримання графіку зобов’язалися утримуватися від страйків та інших передбачених законодавством заходів протесту.
З іншого боку, підкреслив заслужений економіст України Олексій Мірошниченко, для нього особисто досить дивною є ситуація, коли така потужна бізнес-структура як Смарт-холдинг, очільник якого Вадим Новинський із особистими статками у розмірі 1,9 мільярдів доларів займає 4 місце у рейтингу українських мільярдерів за рейтингом журналу Forbes, не має можливості забезпечити надання своєму підприємству внутрішнього кредиту у розмірі кількох мільйонів гривень. Такий кредит, у свою чергу, міг би бути повернутий холдінгу за таким самим графіком, що дозволило б, за словами О.МІРОШНИЧЕНКА, і заборгованість виплатити, і значно покращити внутрішню атмосферу на підприємстві, і уникнути порушень трудового законодавства.
При ситуації, що склалася нині, залишається розраховувати, що досягнуте порозуміння буде мати позитивні наслідки, і за результатами поточної діяльності заводу існуючі проблеми будуть вирішені. Інакше, зауважив Мірошниченко, у тому разі, якщо це виконати не вдасться, найбільш імовірним сценарієм буде банкротство і ліквідація Миколаївського машинобудівного заводу у якості окремого підприємства, що призведе до значного скорочення робочих місць.


Прес-служба Миколаївської обласної організації
Української народної партії
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ