Обласне Міндоходів працює над вдосконаленням процесу надання адміністративних послуг – Віктор Рахміль

Обласне Міндоходів працює над вдосконаленням процесу надання адміністративних послуг – Віктор Рахміль

05.11.13 19:26 0 898
Надання кваліфікованих консультацій, а також створення комфортних умов для виконання податкового обов’язку є пріоритетами в роботі органів Міндоходів. Про це заявив начальник Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль.
«В нашій області створення комфортних умов для роботи підприємців значною мірою досягнуто шляхом відкриття 15 центрів обслуговування платників податків, – зазначив керівник відомства. - На основі центру при ДПІ в м. Івано-Франківську, який став одним з перших в Україні, Міністерством доходів і зборів напрацьовано відповідні рекомендації усім територіальним органам та створено відео – презентацію Центру. Тобто наш позитивний досвід став в пригоді усім регіонам України.
Це дозволило підняти на якісно новий рівень виконання податкових процедур, розширити спектр послуг для платників податків. Саме через Центри ми зробили крок назустріч платникам податків у забезпеченні високого рівня їх обслуговування.
Однак, ми не зупиняємось на досягнутому, розуміючи, що рух вперед в рамках реалізації стратегічних цілей та завдань Міндоходів, неможливий без запровадження нових методів в організації роботи, спрямованих на підвищення ефективності праці, а також вдосконалення процесу надання адміністративних послуг. З цією метою, за нашої ініціативи Івано-Франківською міською радою затверджено Програму поліпшення сервісу обслуговування платників податків до 2015 року. Програма передбачає створення call-центру на базі податкової інспекції, яка дозволять автоматизувати інформування платників податків про нараховані податкові зобов’язання, податковий борг, а також заходи інформаційно-роз’яснювального характеру.
Крім того, працюємо над запровадженням в Центрах обслуговування платників податків так званих інформаційних кіосків з широким спектром послуг – від перегляду веб-порталу відомства чи відео - зв’язку з фахівцями до отримання інформації про рух документів для видачі довідок чи дозволів.
Сьогодні Головне управління Міндоходів в області приділяє значну увагу співпраці з громадськими організаціями платників податків та підприємців. Ми активно використовуємо Громадську раду як майданчик для діалогу з метою доведення до громадськості інформації про нашу діяльність та узагальнення пропозицій від бізнесу. Як приклад, напрацьовані спільно пропозиції щодо внесення змін до нормативних актів, які регламентують порядок видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Відтепер подати документи та отримати вказані ліцензії можна у Центрах обслуговування платників податків, що ми й пропонували. Адже раніше таке право було надано лише Головному управлінню Міндоходів в області.
Хочу зазначити, що наші напрацювання сприяють стабільному наповненню бюджетів всіх рівнів. Зокрема, з початку року органами доходів і зборів області у співпраці з платниками податків до зведеного бюджету забезпечено сплату 4,2 мільярди гривень податків і зборів. При цьому, можемо констатувати, що ці показники досягнуто за рахунок вдосконалення адміністрування податків та боротьби з тіньовим сектором економіки».

Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька Митниця ...

КОМЕНТАРІ