Набули чинності нові правила оцінки нерухомого та рухомого майна

Набули чинності нові правила оцінки нерухомого та рухомого майна

05.11.13 23:33 0 930
Відповідно до Податкового кодексу України для оподаткування податком на доходи фізичних осіб дохід від продажу об’єкта нерухомого та рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.
Під час проведення операцій з відчуження об’єктів нерухомого та рухомого майна нотаріус посвідчує відповідний договір купівлі-продажу (міни), спадщини об’єктів такого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) за наявності документа про оцінку майна та документа про сплату до бюджету податку.
1 листопада 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2013 р. № 231, згідно з якою таку оцінку зможуть здійснювати лише спеціалізовані суб’єкти оціночної діяльності, які мають відповідний сертифікат на здійснення такої діяльності.
Із зазначеної дати громадяни України можуть укладати будь-які угоди з нерухомістю, у тому числі з землею, та рухомим майном (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) виключно за наявності спеціальної оцінки для цілей оподаткування.

Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ