Чернівецька Митниця Міндоходів звітувала перед громадськістю

Чернівецька Митниця Міндоходів звітувала перед громадськістю

05.11.13 19:34 0 959
Днями, відбулася прес-конференція начальника Чернівецької Митниці Міндоходів Юрія Черниша, під час якої журналістів проінформували про підсумки діяльності митниці, позитивний досвід функціонування митного контролю та про реалізацію комплексу заходів направлених на спрощення митних процедур.
Очільник митного відомства Буковини наголосив: «На митниці запроваджено та вдосконалюються нові дієві та актуальні заходи, котрі мають першочергово стати орієнтиром у роботі, насамперед: розвиток електронного декларування товарів, що переміщуються учасниками ЗЕД через митний кордон України, концепції «єдиного вікна», автоматизації процесу митного контролю, обмін інформацією з іноземними колегами, здійснення спільного контролю у пунктах пропуску, технічне вдосконалення митної інфраструктури, підвищення ефективності системи аналізу ризиків, зниження впливу людського фактора, скорочення часу на здійснення митних процедур».
Юрій Черниш відзначив, що за дев’ять місяців нинішнього року митники Буковини забезпечили надходження до державної казни митних податків та зборів в сумі 773,4 млн. грн., з них до загального фонду - 624,7 млн. грн., до спеціального фонду - 148,7 млн. грн.
Із журналістами також поспілкувався заступник начальника Чернівецької Митниці Міндоходів - Валерій Губарєв. За його словами: «Для спрощення митних процедур запроваджено процедуру електронного декларування. З початку року оформлено всіх типів митних декларацій більше 37 тис., з них в електронному вигляді понад 28 тис., що складає 76 відсотків від їх загальної кількості. За аналогічний період минулого року ця цифра не перевищувала і 10 відсотків. Митне оформлення товарів за електронними митними деклараціями здійснюється в максимально стислі терміни. Так, Митним Кодексом встановлено 4-х годинний часовий норматив здійснення митного оформлення, а середній час оформлення митних декларацій в митному режимі «імпорт» у поточному році складає 86 хвилин, «експорт» – 47 хвилин, «транзит» - 18 хвилин».
«У митній сфері ми ефективно використовуємо можливості спільного митного контролю. У трьох міжнародних автомобільних пунктах пропуску («Мамалига-Крива», «Россошани-Бричень», «Кельменці-Ларга») здійснюється спільний прикордонно-митний контроль з контролюючими органами Республіки Молдова. Крім того, в пункті пропуску митного поста «Россошани», спільно із колегами з Молдови, проводиться експеримент по здійсненню спільного контролю на території України. Загалом, проведення спільних дій забезпечило зменшення часу на здійснення контрольних операцій в пунктах пропуску на 20-30%. Це яскравий приклад міжнародного співробітництва Буковинських митників Міндоходів.», - підкреслив Валерій Губарєв.
Посадовці на прес-конференції розповіли, що у зв’язку з вступом в дію нового Митного кодексу України підставою для проведення митного огляду є спрацювання системи управління ризиками. Це міжнародний досвід Європейських колег, який запроваджений і в роботі митниці Буковини. Як результат - суттєво зменшилася кількість проведених митних оглядів за митними деклараціями, порівняно з аналогічним періодом минулого року - у 5 раз. Запроваджено митне оформлення митних декларацій однією посадовою особою, що дає змогу ефективно використовувати принцип «єдиного вікна», і також є причиною скорочення часу проведення митних формальностей.
Заступник начальника – начальник Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Міндоходів Дмитро Демчук доповів журналістам про проблемні питання у сфері боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Дмитро Демчук повідомив, що з початку нинішнього року запроваджено майже півтори тисячі справ про порушення митних правил.
Загальна вартість предметів правопорушень за 9 місяців поточного року склала майже 9,3 млн. грн. Серед виявленої контрабанди, майже у 50 відсотків випадків - тютюнові вироби. За цей же період також вилучено психотропні речовини та наркотичні засоби - 35,4 %, продовольчі товари - 4,6 %, промислові товари - 2,84 %.За цей же період направлено 9 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, до правоохоронних органів Чернівецької області; порушено 5 кримінальних справ.
Під час прес-конференції журналісти активно обговорювали новації Митного Кодексу України та результати дослідження експертів Світового банку.


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чемпіонат та Кубок ...

КОМЕНТАРІ