«Свобода» закликає оголосити 6 листопада Днем скорботи за українцями, які загинули під час форсування Дніпра

«Свобода» закликає оголосити 6 листопада Днем скорботи за українцями, які загинули під час форсування Дніпра

05.11.13 19:43 0 987
6 листопада 2013 року – 70-ті роковини однієї з найтрагічніших сторінок української історії періоду Другої світової війни. За різними оцінками істориків, під час форсування Дніпра 1943 року загинуло від 417 тис. до 1 млн українців на противагу 55 тисячам загиблих німців. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вимагає від провладних сил припинити «піаритися» на трагедії українського народу, а називати речі своїми іменами. Закликаємо цього дня оголосити жалобу за загиблими українцями, як того вимагають християнські традиції. Запрошуємо киян і гостей міста 6 листопада о 12:00 годині прийти на вул. Набережно-Хрещатицьку біля Церкви Миколи-Чудотворця (на воді) (м. Київ, станція метра «Поштова площа»), щоби вшанувати пам'ять загиблих співвітчизників.

Нині київська влада, яку призначив режим Януковича, намагається популяризувати цю трагічну дату, перетворюючи її на гучне «святкування 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників». А що, власне, пропонують святкувати киянам намісники режиму? Факт загибелі сотень тисяч українців, яких неозброєними кремлівське командування в особі Жукова і Ватутіна кинуло в холодну дніпровську воду?

«Ніяких медкомісій не було. На фронт забирали калік і хворих. Я вже у 20 років був інвалідом, сліпий і глухий від контузії – все одно взяли. І погнали нас на німецькі кулемети знаєте з чим? З половинками цеглинок! То другий геноцид проти українців був…», – згадував тодішні мобілізації і штурми відомий український письменник-фронтовик Анатолій Дімаров.

Але найяскравіше про людиноненависницьку суть цієї операції свідчить «коронна» історична фраза маршала Жукова: «Зачєм ми, друзья, здєсь ґолави марочім? Нахрєна абмундіровивать і вааружать етіх хахлов? Всє ані – прєдатєлі! Чєм больше в Днєпрє патопім, тєм мєньше прідьотса в Сібірь послє вайни ссилать».

Київська «Свобода» закликає всіх небайдужих вшанувати жертв антилюдського большевицького режиму. В Києві вшанування сотень тисяч загиблих українців під час форсування Дніпра відбудеться 6 листопада о 12:00 біля Церкви Миколи-Чудотворця.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Директор Департаменту ...
Наступна новина: Майже 19 тисяч безкоштовних ...

КОМЕНТАРІ