Вступ до вищих навчальних закладів системи МВС України

Вступ до вищих навчальних закладів системи МВС України

06.11.13 15:54 0 930
Підрозділами УМВС України в області розпочався відбір кандидатів на денну форму навчання до вищих навчальних закладів системи МВС України з числа цивільної молоді, колишніх військовослужбовців Збройних Сил та внутрішніх військ на базі повної загальної середньої освіти віком від 17 до 25 років.

Підготовка фахівців на навчання здійснюється в таких навчальних закладах:

– Національна академія внутрішніх справ;

– Харківський національний університет внутрішніх справ;

– Дніпропетровський, Львівський та Одеський державні університети внутрішніх справ;

– Донецький юридичний інститут МВС України;

– Національні університети «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», «Одеська юридична академія»

– Академія внутрішніх військ МВС України.

У навчальних закладах готують фахівців за державним замовленням для підрозділів кримінальної міліції, слідства, експертно-криміналістичних підрозділів, громадської безпеки, кримінальної міліції у справах дітей, підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми.

Після закінчення навчання випускники вищих навчальних закладів МВС України отримують диплом встановленого зразка освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за напрямом підготовки «Правоохоронна діяльність», «Правознавство», їм присвоюється спеціальне офіцерське звання та гарантується працевлаштування в підрозділах органів внутрішніх справ області.

Крім цього, проводиться відбір кандидатів із числа працівників ОВС на заочну форму навчання за державним замовленням для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» та «Правознавство».

Водночас при вступі до вищих навчальних закладів МВС України абітурієнти мають право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з предметів:

– українська мова і література;

– історія України (профільний);

– англійська мова або математика.

А також вступники у навчальному закладі складають іспит з фізичної підготовки та співбесіду щодо готовності до навчання і проходження служби в ОВС.

Особи, звільнені зі строкової військової служби в рік вступу, та працівники ОВС мають можливість брати участь у вступних випробовуваннях із вищевказаних предметів.

СЗГ УМВС України у Волинській області

(за матеріалами УКЗ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ