Підприємства та фірми Луцька сплатили 14 мільйонів гривень орендної плати за землю

Підприємства та фірми Луцька сплатили 14 мільйонів гривень орендної плати за землю

06.11.13 09:58 0 891
Це половина від усіх надходжень плати за землю від юридичних осіб протягом дев’яти місяців 2013 року. Про це на оперативній нараді у Луцькій міській раді повідомила начальник Луцької ОДПІ Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, у Луцьку серед юридичних осіб кількість платників орендної плати за землю вдвічі менша від кількості платників земельного податку. «Однак, зважаючи на визначені законом суми до сплати від підприємств та фірм, що орендують земельні ділянки чи мають їх у користуванні, надходження могла б бути більшими»,- зазначила Світлана Савчук.

Керівник Луцької ОДПІ запевнила учасників наради, що фахівці Луцької ОДПІ постійно аналізують стан надходжень плати за землю та залучають до оподаткування нових суб’єктів господарювання.

«Цього року за рахунок нових платників надходження орендної плати за землю зросли на 0,3 мільйона гривень. Разом з тим, юридичні особи нарахували до сплати у 2013 році 18,6 мільйона гривень земельного податку та 19,5 мільйона гривень орендної плати за землю». – підкреслила Світлана Савчук.

Щоб ліквідувати заборгованість з орендної плати за землю юридичних осіб в сумі 1,6 мільйона гривень, фахівці Луцької ОДПІ вживають заходи примусового впливу у межах чинного законодавства – від позапланових перевірок до опису майна боржників і стягнення податкового боргу в судовому порядку.

«Тим не менше, головний акцент нашої роботи – це роз’яснення вимог чинного законодавства. Наприклад, завдяки діалогу з бізнесом вже цього року два суб’єкта господарювання-юридичні особи самостійно задекларували належні їм до сплати суми земельного податку», - підкреслила Світлана Савчук.

Довідково: у Луцьку платниками земельного податку зареєстровані 627 юридичних осіб та 297 підприємств та фірм – платники орендної плати за землю.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині надійшла ...
Наступна новина: На Хмельниччині виявлено та ...

КОМЕНТАРІ