Всі умисні вбивства, вчинені цьогоріч у Луцьку - розкрито

Всі умисні вбивства, вчинені цьогоріч у Луцьку - розкрито

06.11.13 15:06 0 866
Цьогоріч у місті Луцьку за фактами умисних вбивств було розпочато розслідування у 5 кримінальних провадженнях.

Завдяки злагодженій співпраці працівників Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області та прокурорів прокуратури міста Луцька, які здійснювали процесуальне керівництво у цих провадженнях, вдалося розкрити усі ці злочини.

Винуватця чи не найбільш резонансного умисного вбивства, вчиненого цьогоріч на території обласного центру Волині, засуджено до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у травні поточного року раніше судимий чоловік завдав своєму знайомому ударів кухонним ножем та викрав з кишені убитого 40 грн.

Також вироком Луцького міськрайонного суду до 12 років позбавлення волі засуджено лучанина, який під час сварки вбив свого знайомого, тричі вистреливши в нього з мисливської рушниці.

Одне кримінальне провадження за фактом умисного вбивства закрито у зв’язку зі смертю підозрюваного – громадянина Сербії, який у готелі "Світязь" убив громадянку Польщі й опісля наклав на себе руки. Розслідувалось воно слідчим управлінням УМВС України у Волинській області.

Ще два провадження знаходяться на розгляді у суді.

Зауважимо, що 2013 року усі злочини проти життя та здоров’я людини у Луцьку були вчинені громадянами, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, двоє зловмисників були раніше судимі.

Прокуратурою міста Луцька здійснювався постійний контроль за станом досудового розслідування у кримінальних провадженнях про умисні вбивства та вживалися заходи реагування на порушення вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальні керівники брали участь у всіх першочергових слідчих діях, зокрема – проведенні оглядів місця події, допитах підозрюваних, погодженні відповідних експертиз, а також при розгляді судом клопотань про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Упродовж поточного року прокуратурою міста Луцька задля усунення порушення вимог Кримінального процесуального кодексу України та Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" при розслідуванні та розкритті умисних вбивств минулих років, причин та умов, що їм сприяють, начальнику УМВС України у Волинській області було внесено 3 подання.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування 3 працівників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прокуратура міста Луцька
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ