Підшефні волинських правоохоронців приймали у гостях школярів зі всієї України

Підшефні волинських правоохоронців приймали у гостях школярів зі всієї України

06.11.13 11:11 0 834
На базі Луцького правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою відбувся День відкритих дверей для 150-ти учасників ХІ Всеукраїнського правознавчого турніру. Тут вони мали змогу на власні очі побачити, де живуть, чому навчаються та що уже вміють вихованці підшефного закладу волинських правоохоронців.

У рамках проведення всеукраїнського правознавчого турніру 150 юнаків та дівчат із усієї України відвідали навчальні заклади Волинського краю, познайомитися з їхніми вихованцями і продемонструвати власні знання з ряду предметів на правову тематику. Не оминули увагою і Луцький правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою, шефами якого є керівники УМВС України у Волинській області. Тож на зустріч із гостями запросили заступника начальника управління – начальника міліції громадської безпеки УМВС України у Волинській області полковника міліції Володимира Поліщука.

Зустріли школярів зі всієї держави в урочистій обстановці. Згодом розповіли про створення та функціонування ліцею, про те, що понад 200 ліцеїстів навчаються тут та проходять необхідну підготовку для вступу до вищих навчальних закладів системи МВС.

- Щоби ви могли ознайомитися з роботою міліції, зрозуміти її роль у суспільному житті і побачити, якими спеціалістами своєї справи згодом стають ліцеїсти, ми запросили діючих працівників ОВС, які продемонструють вам свої вміння, – наголосив Володимир Поліщук. – Впевнений: після цього дехто з вас у майбутньому вирішить поповнити ряди правоохоронців.

Як тільки розпочали свої виступи працівники групи швидкого реагування «Сокіл» і роти особливого призначення «Беркут» УМВС України у Волинській області, вся увага гостей зосередилася лише на них. Юні правознавці були вражені побаченим. Подібних прийомів рукопашного бою, затримання злочинців вони ще не бачили. Продовжили показові виступи працівники Державної служби охорони при УМВС України в області, які продемонстрували затримання злочинця у складі групи швидкого реагування зі службовою собакою.

Після виступів правознавці спілкувалися із міліціонерами. Розпитували вибухотехніків про тонкощі їхньої роботи, представників «Беркута» і «Сокола» – чи важко навчитися прийомів рукопашного бою, охоронців – про службову собаку Баду, а держінспекторів – про оснащений всією новітньою технікою автомобіль, який був придбаний за кошти Євросоюзу в рамках реалізації проекту «Разом безпечніше».

На завершення директор Луцького правознавчого ліцею з посиленою фізичної підготовкою Анатолій Дудич провів для гостей екскурсію територією навчального закладу.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ