Ужгородські міліціонери викрили злодійкуватих неповнолітніх - брата й сестру

Ужгородські міліціонери викрили злодійкуватих неповнолітніх - брата й сестру

06.11.13 11:05 0 1058
Юні крадії заходили в помешкання під виглядом жебраків і хапали все цінне, що під руку потрапляло. Зокрема, зловмисники за кілька хвилин винесли з будинку майже всі золоті та срібні вироби.

Післяобідньої пори за допомогою до ужгородських міліціонерів звернулася 36-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що з її будинку шляхом вільного доступу двоє дітей викрали золоті та срібні вироби.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та працівники роти патрульної служби міськвідділу міліції Олег Неміш та Андрій Лисак. Завдяки професійним діям міліціонерів ця крадіжка була розкрита по “гарячих слідах”.

Потерпіла розповіла міліціонерам, що залишила вхідні двері будинку відчинені, а сама піднялася на другий поверх. За кілька хвилин почула, що на першому поверсі хтось бігає, а потім грюкнули вхідні двері. Коли вона глянула у вікно, то побачила, як двоє дітлахів, дівчинка та хлопчик, вибігають з її двору на вулицю. Вона відразу спустилася в помешкання та виявила, що з шухляди дитячої кімнати зникли 12 срібних прикрас, а з вітальної кімнати - 19 золотих ювелірних виробів.

Крадіями виявилися 14-річна Рузанна та її 12-річний брат Янош. Вони виховуються у багатодітній сім’ї. Батьки за ними не доглядають. У школі діти вчаться погано. Дівчина неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців за дрібні крадіжки та жебракування, а от її брат попався вперше.

Як з′ясувалося, діти ходили по будинках та жебракували, смикаючи за ручку вхідних дверей до помешкань місцевих мешканців. Якщо двері були незамкнені, тихенько заходили й викрадали те, що потрапляло на очі – гроші, взуття, гаманці, телефони, сумочки тощо.

Неповнолітні зізналися у скоєному. До того ж, потерпіла їх впізнала. Наразі вони спілкуються з правоохоронцями. Речові докази вилучено.

Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у житло). Триває слідство.

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Підшефні волинських ...

КОМЕНТАРІ