На Хмельниччині регіональна політика у сфері охорони навколишнього природного середовища спрямовується на запобігання забрудненню довкілля

На Хмельниччині регіональна політика у сфері охорони навколишнього природного середовища спрямовується на запобігання забрудненню довкілля

06.11.13 15:02 0 1021
Під головуванням директора Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації Сергія Вавринчука в актовому залі Департаменту відбулась нарада з питань забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища на регіональному рівні.

У зібранні взяли участь заступники голів районних державних адміністрацій та міст обласного значення і фахівці Департаменту.

Розпочинаючи засідання Сергій Михайлович звернув увагу учасників на впровадження природоохоронних заходів, спрямованих на ліквідацію забруднення, забезпечення екологічної безпеки, заходів, пов'язаних з відтворенням та підтриманням природних ресурсів у належному стані.

В ході наради було розглянуто питання надходження та використання коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища, діючих природоохоронних програм, їх фінансування та реалізація.

Було звернуто увагу на ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів, наявність місць видалення відходів в розрізі населених пунктів та їх паспортизація.

Обговорено питання проведення інвентаризації артезіанських свердловин, визначення їх стану та придатності для експлуатації, взяття на баланс безгосподарних артезіанських свердловин, а також питання передачі в оренду водних об’єктів та гідротехнічних споруд.

Поряд з цим, обговорено порядок розгляду обгрунтовуючих матеріалів від природокористувачів на отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, погодження проектів землеустрою, здійснення інвентаризації, розширення, охорони та збереження об’єктів природно-заповідного фонду області тощо.

Підводячи підсумки наради Сергій Вавринчук наголосив, що регіональна політика у сфері охорони навколишнього природного середовища спрямовується на запобігання забрудненню довкілля та ліквідацію його наслідків, впровадження механізму раціонального природокористування, збереження унікальних територій та природних об'єктів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Всі умисні вбивства, ...

КОМЕНТАРІ