Хмельниччина: «Струни душі моєї»

Хмельниччина: «Струни душі моєї»

06.11.13 12:13 0 1049
Хмельниччина здавна славилася талановитими людьми. Подільський край прославляють відомі художники, скульптори, музиканти, майстри декоративно-прикладного мистецтва.

в Обласному художньому музеї відбулося відкриття незвичайної виставки «Струни душі моєї» майстра вишивки соломкою, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України - Наталії Лашко. На відкриття виставки завітали перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко та начальник управління культури, національностей та релігій Ірина Трунова.

Роботи провідної майстрині демонструють художній хист та оригінальну техніку виконання, якою в Україні не володіє більше ніхто, за виключенням її сина Іллі.

Вадим Дмитрович зазначив, що надзвичайно приємним те, що Наталя – корінна росіянка, яка народилась і виросла в Росії, але уже більше 30 років творчо працює у нас на Поділлі. Вона створює неповторні художні полотна та передає свій досвід і майстерність студентам Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка.

На усіх роботах майстрині присутня любов до рідного краю. Душею і серцем вона відчуває красу рідного Поділля, славного культурного та історичного минулого рідного міста Кам’янця-Подільського.

Вадим Гаврішко подякував майстрині за те, що вона гідно представляє Хмельниччину під час творчих звітів в Національному палаці «Україна». Вагомий творчий доробок Наталії Лашко гідно оцінений Хмельницькою обласною державною адміністрацією завдяки впровадженню стипендії для провідних митців області.

Незважаючи на російське походження, Наталія Лашко є унікальною подільською майстринею зі щирою українською душею.

Завершуючи виступ, Вадим Гаврішко побажав Наталії Семенівні невичерпного творчого натхнення, нових задумів, гарної мистецької долі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на Стрийщині ...
Наступна новина: Гаррі Каспаров просить ...

КОМЕНТАРІ