Садовий:

Садовий: "Це удар не лише по Львову, а це удар по Україні"

06.11.13 11:44 0 1102
Ситуація навколо дискваліфікації арени "Львів" - це прецедент, який треба розслідувати футбольною спільнотою України. Про це повідомило видання "Чемпіон".

Таку думку висловив мер Львова Андрій Садовий, який коментуючи ситуацію щодо оприлюднених 4 листопада документів, згідно з якими перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко просив FIFA відсторонити "Арену Львів" від проведення офіційних матчів, сказав, що зараз важливо з’ясувати, чи це позиція ФФУ чи особисто віце-президента.

"Це шокуюча інформація. Це удар не лише по Львову, а це удар по Україні. Футбольні експерти не могли зрозуміти, чому таке жорстке покарання для львівського стадіону. Читаючи цей лист, стає зрозуміло: якщо ФФУ сама попросила, то відповідним чином і відреагували",- сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Він зазначив, що зараз важливо з’ясувати ― чи це позиція Федерації чи це була позиція віце-президента. А також додав, що в департаменті інформації ФФУ сказали, що лист було неправильно потрактовано.

"А що тут неправильно потрактовано, якщо чорним по білому пишеться про позбавлення нашого стадіону прав приймати міжнародні змагання? Це прецедент, який треба розслідувати футбольною спільнотою України", - сказав Андрій Садовий.

Він додав, що часто, коли хочуть завдати удару Україні, б’ють по Львову, бо наше місто є духовною національною столицею.

Також міський голова зазначив, що 6 листопада перебуватиме у Києві на засіданні Олімпійського комітету, де також буде присутній Коньков (президент ФФУ, - ред.).

"Це буде перше питання, яке я йому поставлю. Це вперше, коли в українському футболі стається така подія. Ніколи футбольні функціонери держави не здавали",― сказав мер.

Андрій Садовий додав, що цей лист посилює натяки, що це була спланована провокація, а тому повинна бути жорстка реакція, пише zaxid.net.

Нагадаємо, 4 листопада інтернет-видання Футбол24 поширило підтверджену документами інформацію, згідно з якою перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко звертався до FIFA з листом, у якому від імені ФФУ запропонував виключити "Арену Львів" з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проводити міжнародні матчі.

Натомість, у ФФУ стверджують, що не зверталися у ФІФА з особистим проханням дискваліфікувати "Арену Львів" за неправомірні дії вболівальників.

А натомість просили ФІФА погодитися з можливістю розгляду та застосування дисциплінарних санкцій до стадіону у Львові силами самої ФФУ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі вкрав ...
Наступна новина: Іноземець за вчинений у ...

КОМЕНТАРІ