У Львівській області в майбутньому ми сподіваємося на більш тісну співпрацю зі Швецією в галузі економіки, – Б. Матолич

У Львівській області в майбутньому ми сподіваємося на більш тісну співпрацю зі Швецією в галузі економіки, – Б. Матолич

06.11.13 08:53 0 870
Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич 5 листопада провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні паном Андреасом фон Бекератом.

Під час зустрічі Богдан Матолич наголосив, що в плані розвитку гуманітарної галузі Україна та Швеція досягли неабияких успіхів та висловив сподівання, що в скорому часі будуть такі ж напрацювання і в економічній сфері: «Станом на 1 липня 2013 року шведськими інвесторами в економіку області внесено 264,3 тис доларів США, а впродовж січня-червня 2013 року надходжень шведського капіталу в економіку області не було. Щодо товарообігу між нашими країнами, то цьогоріч імпортовано товарів на 7 млн доларів, експортовано 3 млн доларів» – сказав Б. Матолич.

Водночас пан Посол відзначив, що Швеція також зацікавлена у тісній співпраці з Україною, і Львівщиною зокрема: «Швеція є дев’ятою за кількістю інвестицій в Україні, тому ми надіємося, що наступного тижня Україна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, і це відкриє для обох наших держав нові можливості, адже ця Угода дозволить покращити у вашій державі бізнес-клімат для іноземних інвесторів», – зазначив пан Посол.

В ході зустрічі сторони обговорили питання співпраці у таких галузях як агропромисловий комплекс, енергозберігаючі технології та розвиток туризму.

Довідка:

У січні-серпні 2013 року зовнішньоторговельний обіг Львівщини зі Швецією склав 10,0 млн дол.США (0,4 % від зовнішньоторговельного обігу області протягом 8 місяців 2013 року, 104,2 % до січня-серпня 2012 року).

При цьому експорт склав 3,1 млн дол.США (0,4 % від загального експорту області у січні-серпні 2013 року, 97,3 % до відповідного періоду 2012 року), а імпорт – 6,9 млн дол.США (0,4 % від загального імпорту за 8 місяців 2013 року, 108,7 % до січня-серпня 2012 року). При цьому сформувалося від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі зі Швецією розміром 3,8 млн дол.США.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Автопарк служби охорони ...

КОМЕНТАРІ