Росія підтвердила вимогу до Білорусі видати очільника «Уралкалію»

Росія підтвердила вимогу до Білорусі видати очільника «Уралкалію»

06.11.13 10:53 0 994
Генеральна прокуратура Росії звернулася до білоруської влади з вимогою видати генерального директора російської компанії «Уралкалій» Владислава Баумґертнера. Згідно з повідомленням відомства, відповідний запит у Мінськ надіслали ще 22 жовтня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше Слідчий комітет Росії підтвердив інформацію про те, що відкрив проти Баумґертнера кримінальне провадження за підозрою у зловживанні владою.

Владислава Баумґертнера арештували у Мінську в кінці серпня. Тоді білоруська влада звинувачувала його у зловживанні службовим становищем, однак пізніше перекваліфікувала справу на статтю про розкрадання.

Баумґертнер був головою нині ліквідованого російсько-білоруського підприємства, створеного російською компанією «Уралкалій» і білоруською – «Білоруськалій».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що екстрадиція Баумґертнера буде можливою лише після того, як Мінську повернуть 100 мільйонів доларів, які Білорусь, за словами глави держави, втратила внаслідок «незаконних дій» російського менеджера.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Об’єднання українців у ...
Наступна новина: На Тернопіллі мова про ...

КОМЕНТАРІ