Леонід Бицюра взяв участь у роботі круглого столу "Перспективи формування інститутів громадянського суспільства на Тернопільщині"

Леонід Бицюра взяв участь у роботі круглого столу "Перспективи формування інститутів громадянського суспільства на Тернопільщині"

06.11.13 15:14 0 1043
1 листопада 2013 року у Тернопільській обласній раді відбувся міжрегіональний круглий стіл на тему: "Створення сприятливих умов для діяльності інститутів громадянського суспільства в Тернопільській області". Участь у дискусії взяли представники обласних державних адміністрацій Тернопільської, Волинської, Житомирської, Львівської та Рівненської областей, представники профільної комісії Тернопільської обласної ради, Головного управління юстиції в Тернопільській області, експерти Програми розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень. Сучасний стан та перспективи формування громадянського суспільства у Тернополі окреслив заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра.

Учасники круглого столу обговорили стан ухвалення і реалізації регіональних цільових програм сприяння розвитку громадянського суспільства та виконання нового Закону України "Про громадські об'єднання".

Сучасний стан та перспективи формування громадянського суспільства у нашому місті окреслив у своєму виступі заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра. "У Тернополі та області нині є багато офіційно зареєстрованих громадських організацій та об'єднань. Однак, на жаль, більшість із них існують лише на папері. Реально працюють одиниці. Проте і їхній вплив на ухвалення представниками влади відповідних рішень, на суспільно-політичне життя краю – незначний. І це проблема не тільки активістів цих громадських організацій, а й владних структур. Адже відсутність ефективного спілкування між владою і громадою веде до утворення прірви у їхніх відносинах. І прірва ця з часом тільки поглиблюється. Тернопільська міська рада відкрита для роботи з громадськими організаціями і готова підтримати всі їхні ініціативи. На часі – налагодження конструктивного діалогу та відновлення довіри. Адже влада і громада повинні діяти разом на поліпшення ситуації в місті, області, країні. Влада має зрозуміти, що працює на людей, а люди – що мають стати активними будівничими свого майбутнього. Сподіваюся, сьогоднішній круглий стіл буде ефективним кроком на шляху побудови інститутів громадянського суспільства на Тернопільщині", – зазначив свободівець Леонід Бицюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ