Тернопільські міліціонери викрили підпільний цех з виробництва хімікатів відомих марок

Тернопільські міліціонери викрили підпільний цех з виробництва хімікатів відомих марок

06.11.13 08:07 0 1462
Оперативники управління боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Тернопільській області виявили на території обласного центру приміщення, де без будь-якої дозвільної документації представники столичної компанії колотили суміші захисту рослин. Аби товар користувався попитом клієнтів, наліплювали на фальсифіковану продукції логотипи відомих підприємств. Про це на прес-конференції повідомив начальник УМВС України в Тернопільській області, генерал-майор міліції Віктор Сак.

Транспортування, зберігання та застосування пестицидів проводиться згідно санітарних вимог та правил. Паспортизація об'єкта - документальне засвідчення наявності належних умов для даних препаратів, що їх застосовують в сільському господарстві, – обов’язкова умова. Адже мова йде про збереження навколишнього середовища та, найголовніше, здоров’я людей. Але не про це думали зловмисники. Заробіток – основна ціль.

В орендованому складському приміщенні, де й навіть натяку не було на санітарні умови зберігання та виготовлення отрутохімікатів, робота кипіла. Колотили, розливали, фасували продукцію широкого асортименту. Видавали даний товар за препарати відомих фірм, таких як «DuPont», «Вассма Кемікал». Під час обшуку міліціонери знайшли етикетки на самоклеючій основі з логотипами вказаних компаній.

Зі слів Віктора Сака, вилучено понад шість з половиною тон пестицидів й агрохімікатів та засоби для виготовлення та фасування препаратів, зокрема, мірники, ємності з дистильованою водою, поліетиленову тару, пристрій для нанесення дат.

На запит правоохоронців представники торгових марок «DuPont» та Вассма Кемікал» повідомили, що в Тернополі немає підприємств з виготовлення їхньої продукції, а, отже, порушено їхні інтелектуальні права.

За сукупністю протиправних дій відносно тернопільської філії столичного товариства з обмеженою відповідальністю розпочато кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: 321(ч.1) – незаконне виготовлення, зберігання та збут отруйних і сильнодіючих речовин та 229 – незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару. Проводиться досудове розслідування.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Луцька ОДПІ: платники ...

КОМЕНТАРІ