Олег Тягнибок та Олег Панькевич зустрілися з головою делегації Европарламенту у зв’язках з Україною Павелом Ковалем

Олег Тягнибок та Олег Панькевич зустрілися з головою делегації Европарламенту у зв’язках з Україною Павелом Ковалем

06.11.13 14:15 0 1007
6 листопада 2013 року голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок та народний депутат України свободівець Олег Панькевич зустрілися з головою делегації Европейського парламенту у зв’язках з Україною Павелом Ковалем. Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Україні напередодні підписання Угоди про асоціяцію з Европейським Союзом.

Павел Коваль зазначив, що для України нині надзвичайно важливо зробити все можливе, щоби підписання Угоди у Вільнюсі відбулося. Українська влада має ухвалити необхідні законопроєкти та звільнити політичну ув’язнену Юлію Тимошенко.

Своєю чергою, лідер ВО «Свобода» зазначив, що фракція підтримає всі необхідні евроінтеграційні законодавчі ініціятиви, зокрема щодо звільнення Ю.Тимошенко. «Завтра, 7 листопада, «більшість» прагне руками фракції ВО «Свобода» зірвати ухвалення необхідних евроінтеграційних законопроєктів. Подейкують, що комуністи хочуть у пленарному залі відзначати річницю так званої «жовтневої революції», тим самим провокуючи реакцію націоналістів. Нині Росія в стократ сильніше веде атаку, аби не дати Україні вирватися з-під впливу Кремля. Однак ми переконані, що Угоду про асоціяцію у Вільнюсі має бути підписано. Це ще й шанс подолати наслідки «совка» в свідомості українців», – наголосив Олег Тягнибок.

Народний депутат України від ВО "Свобода", член Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Европейським Союзом Олег Панькевич поінформував Павела Ковеля, що на засіданні Комітету, яке заплановане на 14 листопада, він пропонуватиме внести до порядку денного цього засідання розгляд питання «Про ухвалення заяви щодо вшанування 80-х роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні» та попросив підтримати цю ініціятиву. «Ушанування пам'яти мільйонів співвітчизників, які стали жертвами штучного голоду, є нашим спільним обов'язком перед попередніми й майбутніми поколіннями», – зазначав Олег Панькевич.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ