На адаптацію до ЄС Україні знадобиться не менше 8 років

На адаптацію до ЄС Україні знадобиться не менше 8 років

06.11.13 14:37 0 937
Такої думки дотримується депутат Львівської обласної ради, засновник ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран (на фото). І перш за все, мова йтиме про митне законодавство.

«Угода з ЄС - це нові шанси для розвитку української економіки», - запевняє експерт, додаючи, що підписання такого документу - однозначно правильний шлях розвитку країни. Однак до нововведень, зокрема у митному законодавстві, Україні доведеться звикати тривалий період. «Митні тарифи на певні групи товарів - знижуватимуться, тому до цього питання треба підходити поступово і виважено. Адже є галузі, у яких ми маємо серйозні проблеми: вони малорозвинені. Тому потрібно буде працювати так, щоб їх не загубити. Якщо цього не зробимо - то від певних напрямків просто доведеться відмовитись», - наголошує Олег Баран.

За його словами, найбільше від Угоди з ЄС виграє пересічний споживач. Адже він отримає більший вибір продукції, але за нижчою ціною: «Натомість найтяжче буде українським підприємцям, доведеться звикати до серйозніших вимог. Та й вітчизняні агровиробники ще не готові до того, що після Угоди ціни знижуватимуться, а вимоги зростатимуть».

Ігор Галущак

Львів



Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ